Η πανηγυρική ανάρτηση του Ζελένσκι για την πρόκριση της Ουκρανίας στα τελικά του Euro

Ο άθλος ολοκληρώθηκε. Η εθνική ομάδα της Ουκρανίας είναι υποχρεωμένη εδώ και μία διετία να αγωνίζεται εκτός της χώρας της, μετά από την στρατιωτική εισβολή στα εδάφη της από την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022, με τους παίκτες του Ρεμπρόφ να δείχνουν ωστόσο χαρακτήρα και να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αυτό το πέτυχαν με δύο ανατροπές μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας για τα playoffs του Path B του Euro 2024, με την Ουκρανία να επικρατεί πρώτα με 2-1 εκτός έδρας της Βοσνίας και κατόπιν με το ίδιο σκορ κόντρα στην Ισλανδία, για να πάρει έτσι το εισιτήριο για τα τελικά του Euro για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Αποτέλεσμα που προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας και έγινε αντικείμενο θαυμασμού από πλευράς Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να αποθεώνει τους διεθνείς της χώρας του μέσω ξεχωριστής ανάρτησης που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter:

“Σας ευχαριστώ παιδιά! Σε ευχαριστώ ομάδα! Για τα σημαντικά συναισθήματα που δώσατε σε μία ολόκληρη χώρα. Για τη σημαντική νίκη και την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Για το γεγονός πως αποδείξατε για ακόμη μία φορά πως όταν οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες δεν τα παρατούν ποτέ και συνεχίζουν να μάχονται, φτάνοντας σίγουρα στη νίκη.

Ανά καιρούς, όταν ο εχθρός προσπαθεί να μας καταστρέψει, αποδεικνύουμε κάθε ημέρα πως οι Ουκρανοί υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η Ουκρανία είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι. Σας ευχαριστούμε για τη νίκη! Δόξα στην Ουκρανία”, ήταν το μήνυμά του.

To Top