Η… περίεργη σχέση της Νίμπουρκ με τον Άρη!

Άρης και Νίμπουρκ θα διασταυρώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα ξίφη τους με στόχο φυσικά να ξεκινήσουν θετικά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις για το Eurocup. Ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχουν πολλά κοινά, όμως αν ρίξει κάποιος μια πρόχειρη ματιά στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Τσεχίας υπάρχουν αρκετοί γνώριμοι παίκτες.

Ο Σάββας Μανούσος στην συνέντευξη του χθες στο PRESSARIS στάθηκε στην παρουσία των Έιμπραμς (φωτογραφία) και Σίμμονς όσον αφορά την επίθεση. Δύο χαρισματικοί σκόρερ οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει τον Άρη.

Ο πρώτος φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων στα οχτώ πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010 και στις 28 Νοεμβρίου του 2009 για την 5η αγωνιστική τέθηκε αντίπαλος των κίτρινων. Η ομάδα του ηττήθηκε από το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη με 81-66 παρόλα αυτά ο απόφοιτος του Τέξας σημείωσε 16 πόντους (6/9 βολές, 5/8 δίποντα) στα 39 λεπτά που αγωνίστηκε ενώ είχε και τρία κλεψίματα. Συμπαίκτης του Έιμπραμς εκείνη την εποχή στα Τρίκαλα ήταν και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ο οποίος είχε δοθεί δανεικός από τους κίτρινους.

Ο δεύτερος από τους έξι Αμερικανούς που διαθέτει η Νίμπουρκ στο ρόστερ της δεν είναι άλλος από τον Τρε Σίμμονς. Ο 29χρονος φόργουορντ πέρασε από την χώρα μας και πιο συγκεκριμένα από την Θεσσαλονίκη την σεζόν 2005-2006 όταν και φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ. Στους πέντε μήνες που βρέθηκε στην χώρα μας πρόλαβε να γευτεί μάλιστα και την ατμόσφαιρα του Παλέ και δη την ατμόσφαιρα σε ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Ήταν η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Άρης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε του Δικεφάλου με 91-79 με τον Σίμονς να περιορίζεται στους 7 πόντους στα 16 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Όμως για τον απόφοιτο του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον δεν ήταν η τελευταία φορά που τέθηκε αντιμέτωπος με τον «Αυτοκράτορα».

Άρης και Σίμμονς συναντήθηκαν και την σεζόν 2009-2010 για το Eurocup όταν και ο Αμερικανός φόργουορντ φορούσε την φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Στο Παλέ μάλιστα είχε τελειώσει το ματς σημειώνοντας 17 πόντους παρόλα αυτά οι κίτρινοι επιβλήθηκαν με σκορ 81-77. Στο εκτός έδρας ματς και στο “διπλό” του Άρη (79-89) τελείωσε τον αγώνα με την στατιστική να γράφει 12 πόντους. Ο Σίμονς την σεζόν που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ ήταν συμπαίκτης με τον Δημήτρη Βεργίνη.

Ο φόργουορντ της Νίμπουρκ, Λαμέιν Ουίλσον την περασμένη σεζόν έπαιξε κόντρα στον Άρη με την φανέλα της Μπουντιβέλνικ για την δεύτερη φάση των ομίλων του Eurocup. Ο Άρης με ηγέτη τον Μπόμπι Μπράουν επιβλήθηκε στο ματς του Παλέ (85-69) με τον Ουίλσον να πετυχαίνει 14 πόντους ενώ στο εκτός έδρας ματς και στη νίκη του Άρη (73-78) ο δυναμικός αθλητής έμεινε στους έξι πόντους.

Τέλος, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Μπου Ντέιβις ήταν συμπαίκτης με τον Μάικλ Λένζλι στην Κύπρο και τον Κεραυνό Στροβόλου με τον οποίο μάλιστα οι δύο αθλητές κατέκτησαν και το Κύπελλο της Κύπρου.

To Top