Η πιο ακριβή ομάδα του πλανήτη!

Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά προκειμένου ο Σεΐχης Μανσούρ να μετατρέψει τη Μάντσεστερ Σίτι ως τον πιο ελκυστικό σύλλογο για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Για την ακρίβεια, από μικρομεσαία την έκανε μέσα σε χρόνο ρεκόρ την πιο ακριβή ομάδα του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Global Sports Salaries Survey, ο μέσος μισθός στη Σίτι για έναν βασικό ποδοσφαιριστή φτάνει τα 6,1 εκατ. ευρώ το χρόνο και ταυτόχρονα τα 118.000 ευρώ την εβδομάδα.

Η έρευνα αφορά όλα τα σπορ με συνέπεια στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας να βρίσκεται η ομάδα μπέιζμπολ των Λος Αντζελες Ντότζερς με 5.7 εκατ. ευρώ το χρόνο μέσο μισθό για τους παίκτες της.

Από τους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους βρίσκονται στην τρίτη θέση η Ρεάλ και στην τέταρτη η Μπαρτσελόνα (στην πέμπτη θέση παρεμβάλλονται οι Νιου Γιορκ Γιάνκις, πάλι από το αμερικανικό μπέιζμπολ), ενώ ακολουθεί στην έκτη θέση η Μίλαν, στην όγδοη η Τσέλσι, στην ένατη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν και στην δέκατη η Ιντερ.

Οσοι ψάχνετε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρίσκεται στο νούμερο 12 με μέσο μισθό 4,6 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και τους αντίστοιχους του μπέιζμπολ η μοναδική ομάδα που μπαίνει σφήνα στην δεκάδα από άλλο άθλημα είναι οι Λος Αντζελες Λέικερς από το ΝΒΑ. Οι «Λιμνάνθρωποι» βρίσκονται στην έβδομη θέση.

Αναλυτικά, η δεκάδα με τις πιο καλοπληρωμένες ομάδες του πλανήτη από όλα τα σπορ:

Α/Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ (ΤΟ ΧΡΟΝΟ)
1. Μάντσεστερ Σίτι 6,1 εκατ. ευρώ
2. Λος Αντζελες Ντότζερς 5,7 εκατ. ευρώ
3. Ρεάλ Μαδρίτης 5,53 εκατ. ευρώ
4. Μπαρτσελόνα 5,5 εκατ. ευρώ
5. Νιου Γιορκ Γιάνκις 5,46 εκατ. ευρώ
6. Μίλαν 4,99 εκατ. ευρώ
7. Λος Αντζελες Λέικερς 4,8 εκατ. ευρώ
8. Τσέλσι 4,76 εκατ. ευρώ
9. Μπάγερν 4,7 εκατ. ευρώ
10. Ιντερ 4,69 εκατ. ευρώ

To Top