ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πιο δύσκολη (από τις τρεις) αποστολή εκτός έδρας, σήμερα στο Ζηρίνειο! (PRESSARIS-LIVE, 16:15)

Πριν ακόμα από τον αγώνα με την ΑΕΚ, όλοι μέσα στον Άρη υπογράμμιζαν την σημασία που θα παίξουν οι εκτός έδρας νίκες στην προσπάθεια για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Οι κίτρινοι έχουν σήμερα (16:15) την πιο δύσκολη αποστολή μακριά από το Παλέ ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας, φιλοξενούμενοι της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο.

Ο πιο δύσκολος εκτός έδρας αγώνας του Άρη από τους τρεις που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου είναι ο σημερινός, γιατί απέναντί του έχει μια ομάδα που και καλή πορεία κάνει στο πρωτάθλημα και αγωνιστικό κίνητρο έχει. Η Κηφισιά βρίσκεται στην πέμπτη θέση και θέλει να παραμείνει εκεί, παρότι έχει ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα.

Για τον Άρη τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Μια νίκη στο Ζηρίνειο θα είναι άλλο ένα βήμα, ίσως το πιο καθοριστικό, για να εξασφαλιστεί η τρίτη θέση, ειδικά αν αύριο ηττηθεί η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Τον Άρη, όμως, πλέον τον ενδιαφέρουν μόνο τα δικά του αποτελέσματα κι αυτό ήταν το “βραβείο” από τη νίκη επί της ΑΕΚ δύο βδομάδες πριν.

Οι κίτρινοι πρώτη φορά θα παίξουν φέτος παιχνίδι έχοντας 14 μέρες αγωνιστικής απραξίας και είναι λογικό μέχρι ενός σημείου να παρουσιάσουν πρόβλημα στον ρυθμό τους. Μια ομάδα που είχε μάθει να παίζει ανά τρεις μέρες θα παίξει έναν αγώνα σε δύο βδομάδες, μπαίνοντας σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Η Κηφισιά είναι σκληρή ομάδα, προσπαθεί να παίξει καλή άμυνα, οδηγεί τον αντίπαλο σε λάθη, έχει συγκεκριμένους παίκτες με ποιότητα στην επίθεση (Χογκ, Κασελάκης, Ελ Αμίν), αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι, αν παρουσιαστεί στο Ζηρίνειο ο γνωστός Άρης.

Αν κρίνει κανείς από το ποσοστό στα τρίποντα που έχει η Κηφισιά (28,7%), τότε μπορεί να προβλέψει πως ο Άρης ενδεχομένως θα επιδιώξει να προστατεύσει περισσότερο την ρακέτα του και την δράση του Ντάστιν Χογκ (13,4π., 8ρ.), ενώ επιθετικά θα επιδιώξει να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, αφού όμως πρώτα ελέγξει τα ριμπάουντ, εκεί όπου κατά μέσο όρο οι γηπεδούχοι υπερτερούν έως τώρα στο πρωτάθλημα.

To Top