ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ποδοσφαιρική αφέλεια του Άρη έβαλε πίεση ενόψει του καθοριστικού Γενάρη

Ο Άρης έχασε ένα παιχνίδι από τα χέρια του, έχοντας καταγράψει ένα απίστευτο αγωνιστικό χαρακίρι. Κι αν στους αγώνες με Κηφισιά και Ατρόμητο, η κιτρινόμαυρη ομάδα “κοιμήθηκε όπως είχε στρώσει”, χθες κόντρα στην Λαμία, πλήρωσε ακριβά την ποδοσφαιρική της αφέλεια, χάνοντας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τη νίκη…

Οι τρεις βαθμοί θα έλυναν ως δια μαγείας όλα όσα δεν έγιναν σωστά από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα; Όχι σε κάθε περίπτωση. Δεν θα μπορούσαν να… κουκουλώσουν τα προβλήματα, τις αστοχίες και τον λάθος -πλην κάποιων εξαιρέσεων – σχεδιασμό στις μεταγραφές.

Τι θα πρόσφεραν οι τρεις βαθμοί; Από τη μια πλευρά, σίγουρα τη βαθμολογική επαφή με την πρώτη τετράδα (ουσιαστική και ψυχολογική), ενώ από την άλλη ηρεμία και καθαρό μυαλό για να διαχειριστεί ο “οργανισμός” Άρη τις επόμενες 10-12 μέρες ενόψει του καθοριστικού Γενάρη. Εκεί όπου ο Άρης παίζει τα πάντα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, (σε κύπελλο και πρωτάθλημα αν προτιμάτε πια…) με συνεχή παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες. Έξι αγώνες σε 18 μέρες στις διοργανώσεις.

Από χθες ο Άρης “κατάφερε” με την ποδοσφαιρική του αφέλεια του να χάσει τη νίκη και να βάλει πίεση μέσα στις επόμενες μέρες, όπου η ψυχραιμία και οι δραστικές αποφάσεις είναι πολύτιμες. Κι όταν αναφερόμαστε σε “ποδοσφαιρική αφέλεια” τι εννούμε; Είναι ξεκάθαρο, ότι μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει δεν κάνει τα λάθη που έγιναν στα τελευταία λεπτά (αλλαγές από τον Μάντζιο, διαχείριση του αγώνα, αγωνιστική συμπεριφορά) μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου έγινε το απόλυτο χαρακίρι!

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα το είπε ανοιχτά μετά το τέλος του αγώνα… «Το αποτέλεσμα μας βάζει σε μεγαλύτερη πίεση, διότι είναι πριν τις γιορτές. Μετά την διακοπή έρχονται δύσκολα παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρουμε βαθμούς για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», όπως είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κατάσταση…

Θα είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή που ακολουθεί. Θα χρειαστεί “μέταλλο” και “καθαρό μυαλό”.

 

To Top