Η πολυτάραχη σχέση του Ρουμελιώτη με τον Άρη!

Ο Νίκος Ρουμελιώτης φόρεσε για ενάμιση χρόνο τη φανέλα του Άρη, με τον οποίο και έφτασε τη σεζόν 2009-΄10 μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους των «κίτρινων», που στο πρόσωπό του είδαν τότε το νέο ηγέτη της ομάδας.

Ο Αχαιός διαγώνιος, που ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στη Θεσσαλονίκη, αποχώρησε από τον σύλλογο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, βάζοντας «τέλος» στην πολυτάραχη, όπως είχε διαμορφωθεί σχέση του μετέπειτα, με τον Άρη.

Πλέον, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι και οι καλύτερες, αφού, όπως υποστήριξε και ο έμπειρος παίκτης σε πρόσφατες δηλώσεις του «είμαι εδώ και δύο χρόνια στα δικαστήρια με τον Άρη, καθώς μου οφείλεται το ποσό των 30.000 ευρώ και συνεπώς έχω ένα μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη (σ.σ. στο αποψινό ματς)».

Δεν παύει, ωστόσο, να πρόκειται για έναν μεγάλο αθλητή, ο οποίος φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα», αποτελώντας  την τελευταία μέχρι σήμερα μεγαλύτερη μεταγραφή των «κίτρινων» τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή, λοιπόν, τη σημερινή αναμέτρηση του Άρη με την Παναχαϊκή, της προσπάθειας της οποίας ηγείται ο Ρουμελιώτης, το PRESSARIS «ξεσκόνισε» το χρονοντούλαπο της ιστορίας και κατέγραψε μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές του στους Θεσσαλονικείς.

15/6/2009: Με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει σ΄ έναν αθλητή του βεληνεκούς του, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νίκου Ρουμελιώτη από το ΤΑΠ Άρης. «Ήρθα στον Άρη για να δώσω το πάθος μου…», τόνιζε τότε ο Αχαιός και συμπλήρωνε: «Θέλω να παίξω στον Άρη και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

25/2/2010: Οι «κίτρινοι» θέλησαν να «δέσουν» από νωρίς τον Ρουμελιώτη στη Θεσσαλονίκη και γι΄ αυτό τον Φεβρουάριο του 2010 οι δύο πλευρές επισημοποιούν την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα δύο χρόνια. Μια συμφωνία, πάντως, που θα «σπάσει» πολύ νωρίτερα απ΄ ότι υπολογίζονταν.

1/4/2010: Το ντέρμπι της Μίκρας ανάμεσα στον Ηρακλή και στον Άρη για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος δεν τελείωσε ποτέ. Η «έμπνευση», που είχε τότε ένας φίλαθλος του «γηραιού» να ρίξει ένα κουτάκι μπύρας στον αγωνιστικό χώρο, είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας στο αριστερό του μπράτσο. Ο Ρουμελιώτης κατηγορήθηκε τότε από τους Ηρακλειδείς για «διακωμώδηση του αθλήματος».

Ο αθλητικός δικαστής, όμως, στα χέρια του οποίου κατέληξε η υπόθεση, δικαίωσε τους «κίτρινους», που πήραν έστω και στα χαρτιά τη νίκη με 3-0 σετ και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά της Α1 ανδρών, στέλνοντας τον Ηρακλή στο… καναβάτσο και αναγκάζοντάς τον να πει πρόωρο «αντίο».

27/12/2010: Σε πρόωρο τέλος, όμως, φαίνεται πως οδηγείται το διάστημα εκείνο και η συνεργασία του Άρη με τον Νίκο Ρουμελιώτη, αφού ο πρώην διεθνής διαγώνιος δεν έκανε δεκτή την πρόταση μείωσης των αποδοχών του κατά 20% που τους έγινε λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πρόθεσή του; Να διακόψει το συμβόλαιό του με τους «κίτρινους» άμεσα.

Τελικά, Αχαιός αθλητής πείστηκε να παραμείνει, όχι όμως για πολύ, όπως φάνηκε. Μάλιστα, στα «κλου» της υπόθεσης συγκαταλέγεται το γεγονός ότι πιθανότερος αντικαταστάτης του τότε φέρονταν να είναι ο νυν διαγώνιος του συλλόγου, Απόστολος Αρμενάκης!

14/3/2011: Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν, εκείνη τη χρονική στιγμή, όμως, οριστικά, ο διεθνής διαγώνιος αποχαιρέτησε τον Άρη, με τις δύο πλευρές να οδηγούνται σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Πολλά είχαν ακουστεί και γραφεί τότε σχετικά με το «διαζύγιο» των δύο πλευρών, με την κάθε μία πλευρά να δίνει τη δική της ερμηνεία. Το τι ήταν αλήθεια και τι ψέματα, θα το κρίνει η ιστορία….

To Top