Η πορεία του Άρη με τα… μάτια των Λεκμπέλο και Μουστακίδη

Τα αποτελέσματα και η όχι και τόσο καλή παρουσία του Αρη στα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχουν επιφέρει τον προβληματισμό στο στρατόπεδο των κιτρίνων, όπως τόνισε ο Αρτούρ Λεκμπέλο με δηλώσεις του. Ωστόσο τόνισε πως η διοίκηση πρέπει να εμπιστευτεί τον προπονητή, καθώς στην ομάδα φέτος έχουν έρθει αρκετοί παίκτες. Τα δικά του σχόλια κατέθεσε και ο Μπάμπης Μουστακίδης.

Αναλυτικά τι είπαν οι δυο ποδοσφαιριστές:

Αρτούρ Λεκμπέλο

“Από την αρχή το ξεκίνημα του Αρη δεν ήταν καλό. Δείχνει η ομάδα στο τελευταίο και προτελευταίο παιχνίδι στοιχεία για να πάρει την νίκη. Και στην αρχή του ντέρμπι χτες στεκόταν πολύ καλά στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να μην ανταποκρίνεται στο παιχνίδι. Στα ντέρμπι αυτά συμβαίνουν. Μας προβληματίζει πολύ το αποτέλεσμα. Η παρουσία του Αρη και οι μη καλές εμφανίσεις προβληματίζουν και τον κόσμο του Αρη. Στο ντέρμπι έπαιζε και μεγάλο ρόλο το άγχος, όπως και η απουσία του Σηφάκη, γιατί σε κάθε γραμμή χρειάζεται ένας ηγέτης-παίκτης για να αποβληθεί το άγχος. Δεν υπάρχει παίκτης στον Αρη που να δίνει ηρεμία στο παιχνίδι. Ο Καστίγιο ακόμη δεν έχει δώσει αυτά που περιμένουμε και η παρουσία του ακόμη δεν αποδίδει και δεν δείχνει στοιχεία για να γίνει ηγέτης” είπε αρχικά ο Λεκμπέλο στα “Αθλητικά Νέα 98.7” για να συμπληρώσει:
“Στην ομάδα φέτος ήρθαν και πολλά νέα παιδιά και χρειάζεται χρόνος για να δέσει η ομάδα. Η απώλεια βαθμών, ωστόσο πιέζει την ομάδα και αγχώνει τους νέους παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος. Είναι θέμα χρόνου η ομάδα να ανακάμψει. Δεν πρέπει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα. Η αλλαγή και τα αποτελέσματα δεν έρχονται τόσο γρήγορα. Η διοίκηση πρέπει να εμπιστευτεί τον προπονητή, όπως γίνεται και στην Ευρώπη».
 
Οσο για το επόμενο παιχνίδι του Αρη με την ΑΕΚ, είπε: “«Οι τελευταίες μεταγραφές που έγιναν έδειξαν την ποιότητά τους και θετικά σημεία. Το θέμα είναι και οι άλλοι παίκτες να ακολουθήσουν αυτούς. Θα κάνουμε ζημιά στη ομάδα αν αρχίζουμε και γκρινιάζουμε. Χρειάζεται ηρεμία στο στρατόπεδο του Άρη. Θεωρώ ότι η ομάδα όταν παίζει εκτός έδρας παίζει πολύ απελευθερωμένη και για αυτό πιστεύω ότι κόντρα στην ΑΕΚ θα παίξει πολύ καλύτερα. Κόντρα με την ΑΕΚ, που έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, μπορεί να φέρει ο Άρης ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Μπάμπης Μουστακίδης

Ο Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε από την πλευρά του για τα λάθη του Άρη, αλλά και το ντέρμπι με το ΠΑΟΚ. Αρχικά για αναφέρθηκε στο πως επηρεάζουν την ομάδα οι φήμες περί της απομάκρυνσης του Σάκη Τσιώλη λέγοντας: «Υπάρχει μία αναστάτωση στο Άρη και αυτό προέρχεται από την μεγάλη πίεση. Η πίεση αυτή μεγαλώνει όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα και η εξέλιξη ενός αγώνα δεν είναι η επιθυμητή. Η διοίκηση πρέπει να στηρίξει τον Τσιώλη. Λέμε ότι μια αλλαγή προπονητή φέρνει πάντα κάτι καλό, όμως αυτό το καλό είναι για μικρό χρονικό διάστημα και στην συνέχεια έρχονται και πάλι τα προβλήματα στην επιφάνεια. Θεωρώ πως το πρόβλημα στον Άρη δεν είναι ο προπονητής. Γίνανε αρκετά λάθη στην προετοιμασία της ομάδας και δεν μιλάω για το πρόγραμμα εκγύμνασης, αλλά για τον σχεδιασμό και τους παίκτες που ήρθαν αργότερα και πήραν αμέσως θέση στην 11αδα. Όλοι ελπίζουμε στην ανάκαμψη, ο προπονητής είπε ότι θα παλέψει για αυτήν. Όμως οι παίκτες δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν».

Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής, ο Μπάμπης Μουστακίδης είπε: «Είδα μια ομάδα φορτωμένη με άγχος και πίεση που αυξήθηκε μετά την ισοφάριση. Στην συνέχεια διέκρινα ένα σύνολο που ήταν ανήμπορο να αντιδράσει και να κινήσει να πετύχει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Έκανε σπασμωδικές κινήσεις και όχι οργανωμένες επιθέσεις. Θεωρώ πως έλειπε το πλάνο από την ομάδα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην είσοδο του Νέρι Καστίγιο και του Ντάρσι Νέτο στον αγώνα σχολιάζοντας: «Εγώ είδα από θέμα τακτικής ότι οι «πρωτοκλασάτοι» που μπήκαν, μπέρδεψαν την ομάδα και από εκείνο το σημείο και μετά η μόνη διέξοδος ήταν οι στημένες φάσεις και όχι οι οργανωμένες επιθέσεις. Αναφέρομαι στον Νέτο και τον Καστίγιο που για ένα ακόμη παιχνίδι δεν ήταν αυτοί που έπρεπε περισσότερο κακό παρά καλό έκαναν στον Άρη».

To Top