ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Η προκήρυξη υπερισχύει του ΚΑΠ, ο Άρης μπορεί να κερδίσει την ένσταση, αλλά δεν ορίστηκε η εκδίκασή της”

Την άποψη ότι ο Άρης μπορεί να κερδίσει την υπόθεση που αφορά στη συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι στον αγώνα Λαμία – Σπάρτη εξέφρασε ο Πάρης Ατλαμάζογλου.

Ο εκ των νομικών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ μίλησε στο Metropolis 95,5 και επανέλαβε τη θέση των «κίτρινων» ότι η προκήρυξη υπερισχύει του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα, είπε:

«Η άποψή μου είναι ότι ο Άρης μπορεί να την κερδίσει την υπόθεση, γιατί όλα κατατείνουν προς αυτή την πλευρά. Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσει την πειθαρχική επιτροπή της Football League εις μάτην. Ναι μεν υπάρχει ο ΚΑΠ, αλλά υπάρχει και η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος ως ειδικότερη διάταξη υπερισχύει έναντι του ΚΑΠ. Για να γίνει αυτό κατανοητό θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε τον νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, έχουμε και την προκήρυξη για να προσλάβουν κάποιους υπαλλήλους σε κάποια υπηρεσία. Η προκήρυξη αυτή καθορίζει τους επί μέρους όρους και διατάξεις. Άρα υπερισχύει έναντι του νόμου. Η διακήρυξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής εξειδικεύει αυτά που αναφέρει ο ΚΑΠ, δεν στέκεται απέναντι στον ΚΑΠ. Και αυτό το αναφέρω για να λυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση αναφορικά και με την ισχύ της διακήρυξης του πρωταθλήματος, αλλά και με την αναφορά στον ΚΑΠ.

Αν ο ΚΑΠ και η προκήρυξη αναφέρονται στο ίδιο περιστατικό, η εκτίμησή μας είναι ότι υπερισχύει η προκήρυξη, γιατί εξιδεικεύει τους όρους του ΚΑΠ. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η προκήρυξη κατατίθεται στην ΕΠΟ και εγκρίνεται από αυτή. Το τρίτο είναι ότι προσυπογράφεται από όλες τις ομάδες. Αν δεν γίνει αυτό δεν μπορεί η ομάδα να λάβει μέρος. Εγώ λέω ότι η προκήρυξη υπερισχύει και ο Άρης έχει δίκαιο. Παρόμοια ήταν και η περίπτωση με τον αγώνα Πανελευσινιακός – Απόλλων Σμύρνης».

Πότε θα εκδικαστεί αυτή η υπόθεση;

«Δεν έχει οριστεί ακόμα. Αναμένουμε την κλήση από την πειθαρχική επιτροπή. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτή την υπόθεση και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα για τον Άρη».

To Top