ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η προϊστορία του Απόλλων-Άρης: Λαμπριάκος, Αντριόλι και στατιστικά…

Απόλλων Σμύρνης και Άρης, τελευταία φορά έπαιξαν αντίπαλοι πριν από δύο χρόνια στη Φούτμπολ Λιγκ, 2-2 στη Ριζούπολη και 1-0 ο Άρης στην έδρα του, αλλά ο Απόλλων τερμάτισε πρώτος και ανέβηκε, ενώ ο Άρης τρίτος και περίμενε μια χρονιά ακόμα για την άνοδο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στη Super League Σουρωτή έπαιξαν για τελευταία φορά το 2013-14, σεζόν που υποβιβάστηκαν μαζί, εύκολα ο Άρης, το πάλεψε ο Απόλλων ως το τέλος. Στις 18 Αυγούστου 2013 στην πρεμιέρα 2-1 στη Ριζούπολη (13′ Κόρμπος, 63′ Πετρόπουλος – 67′ Αγγελούδης) και στις 6 Ιανουαρίου 2014 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε και πάλι με 2-0 (2′ Μίνγκας, 59′ Πετρόπουλος).

Τα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια τους είναι στον προηγούμενο… αιώνα και ο Άρης δεν είχε χάσει τα έξι τελευταία, μέχρι τα φτάσουν τα παραπάνω τελευταία. Είναι η έβδομη φορά στην ιστορία τους, που παίζουν μήνα Νοέμβρη, έκτη με γηπεδούχο τον Απόλλωνα.

Ένα από τα συναρπαστικότερα παιχνίδια έγινε τον Οκτώβρη του 1999, αλλά το “Γιώργος Καμάρας” είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό και ο Απόλλων χρησιμοποίησε το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Μέχρι το 51′ το παιχνίδι είναι στο 0-0, όταν ο Σταύρος Λαμπριάκος ανοίγει το σκορ για τον Απόλλωνα σε βάρος της παλιάς του ομάδας. Στο 73′ ο Πάουλο Αντριόλι απαντάει με υπέροχο χτύπημα φάουλ. Δύο λεπτά αργότερα ο Θοδωρής Παπαδημητρίου κάνει το 2-1 για την ομάδα του Νίκου Κόβη. Ωστόσο στο 79′ ο Αντριόλι με νέο φάουλ ισοφαρίζει σε 2-2! Και στο 86′ οι παίκτες του Ίλια Πέτκοβιτς προηγούνται με 3-2, χάρη σε κεφαλιά του Απόστολου Λιολίδη. Τελικά στις καθυστερήσεις ο Απόλλων θα ισοφαρίσει στο τελικό 3-3, με αυτογκόλ του Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Η ιστορία

Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 18

Ισοπαλίες: 20

Νίκες Άρης: 36

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 12

Ισοπαλίες: 14

Νίκες Άρης: 11

To Top