Η προϊστορία του ΠΑΟΚ-Άρης και οι πρόσφατες αναμετρήσεις…

Η Super League αναλύει την προϊστορία των παιχνιδιών, ΠΑΟΚ-Άρης.

Αναλυτικά:

Στις 4 Ιανουαρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης γκρέμισε το αήττητο σερί 51 αγώνων του ΠΑΟΚ. Σταμάτησε και άλλα όμως σερί σε μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος στα 11 προηγούμενα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δέκα για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Με πολλές βέβαια ισοπαλίες.

Τώρα ο Άρης έχει μια νίκη στα τελευταία 13, με τον ΠΑΟΚ να έχει τέσσερις. Και βέβαια να υπάρχουν και οκτώ ισοπαλίες, η μια στο Κύπελλο.

Η αμέσως προηγούμενη νίκη του Άρη ήταν στις 3 Οκτωβρίου 2010 μέσα στην Τούμπα, 1-0 με γκολ του Χαβίτο στο 76’. Ήταν η σεζόν που η ομάδα του Ραούλ Κούπερ είχε κάνει την πορεία στο Europa League μέχρι τους «32». Τότε ήταν και η τελευταία φορά, που ο Άρης νικούσε σε διαδοχικά παιχνίδια τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης έβαλε τέσσερα γκολ στον ΠΑΟΚ μετά από 20 χρόνια. Ήταν την 1ηΝοεμβρίου 2000, όταν τον νικούσε με 4-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Μεταξύ τους με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο

Ο Άρης κατάφερε να φύγει αήττητος από την Τούμπα δύο φορές στην περσινή σεζόν του ανίκητου ΠΑΟΚ και μια φορά φέτος! Τρεις ισοπαλίες, η μια για το Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει στην έδρα του από τις 24 Νοεμβρίου 2013, 3-1 τότε.

Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά στην Τούμπα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το 2010. Από τότε ο ΠΑΟΚ έκανε δύο νίκες και άλλα τέσσερα παιχνίδια, το ένα για το Κύπελλο, έληξαν ισόπαλα.

Μετά από το 0-0 του 2012, και οι δύο ομάδες σκοράρουν στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 45

Ισοπαλίες: 40

Νίκες Άρη: 29

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 31

Ισοπαλίες: 16

Νίκες Άρη: 9

To Top