Η πρόκριση που χάθηκε στο 92:33… (video)

Σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια, ο Άρης έχανε τη μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με έναν θρίαμβο επί αγγλικού εδάφους. Στις 29 Νοεμβρίου 2007, στο «Ρίμποκ» του Μπόλτον, οι «κίτρινοι» βρίσκονταν αγκαλιά με την πρόκριση μέχρι το 92:33, όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1, αποτέλεσμα που τελικά στοίχισε πολύ ακριβά…

Στο δεύτερο από τους τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων και αφού είχε προηγηθεί το εντυπωσιακό 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ταξίδεψε στην Αγγλία με ανεβασμένο ηθικό. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τα υπόλοιπα αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί στον όμιλο, γνώριζε ότι μια νίκη θα ισοδυναμούσε με μαθηματική εξασφάλιση του εισιτηρίου για την επόμενη φάση.

Όλα έμοιαζαν να εξυπηρετούν τον σκοπό του Άρη και έγιναν ιδανικά, ειδικά από την στιγμή που ο Τόνι Κάλβο έκανε το 0-1 με δυνατό σουτ στο 44′, ύστερα από σέντρα του Νίκου Καράμπελα και προσωρινή απομάκρυνση του Μεϊτέ.

Το… κίτρινο παραλήρημα στις εξέδρες του «Ρίμποκ» συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο, από τους χιλιάδες εκδρομείς που μετρούσαν αντίστροφα, βλέποντας την ομάδα να απέχει ελάχιστα από μια ιστορική πρόκριση. Ωστόσο, ενώ το παιχνίδι είχε ήδη μπει στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, συνέβη το κακό: Στο τελευταίο «γέμισμα» του αγώνα, ενώ το χρονόμετρο έδειχνε το 92:33, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ισοφάρισε με κοντινό πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1…

Εκείνο το αποτέλεσμα αποδείχθηκε καταδικαστικό για τον Άρη, αφού στους δύο εναπομείναντες αγώνες παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην πορτογαλική Μπράγκα και ηττήθηκε στο Μόναχο από την Μπάγερν, με συνέπεια να αποκλειστεί από τους «32» της διοργάνωσης.

Διαιτητής στην αναμέτρηση του «Ρίμποκ» ήταν ο Ισπανός Εδουάρδο Ιτουράλδε Γκονζάλεθ, που είχε δείξει κίτρινες κάρτες στους Μεϊτέ, Χαντ, Γιαννακόπουλο για τους γηπεδούχους, καθώς και στους Παπαδόπουλο, Γόγολο για τους «κίτρινους».

Οι συνθέσεις:
ΜΠΟΛΤΟΝ: Γιασκελάινεν, Χαντ, Ο’Μπράιεν, Μεϊτέ, Σιντ, Γκάθρι, Νόλαν, ΜακΚαν (13′ Αλόνσο), Γιαννακόπουλος, Βίλχελμσον (65′ Ντιούφ), Ντέιβις (65′ Ανελκά).
AΡΗΣ: Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο Γκιάρο, Καράμπελας, Πρίττας, Γκαρσία (83′ Γόγολος), Νεμπεγλέρας, Σιστόν, Κάλβο (61′ Χαβίτο), Κόκε (87′ Κυριάκος).

Δείτε τα στιγμιότυπα του ιστορικού αγώνα στο Μπόλτον:
{youtube}YjDEqB8OxYQ|480|360|1{/youtube}

To Top