Η πρώτη αποχή για… 500 δραχμές

Αποχή, απεργία, συζητήσεις για τα δεδουλευμένα…  Λέξεις και έννοιες οι οποίες μπήκαν στην αθλητική καθημερινότητα της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε όλη τη χώρα. Την αποχή την γνώρισαν φέτος δυο φορές στον Άρη… Μια ιστορία που αν ανατρέξει κάποιος στα αρχεία βλέπει ότι έχει… προϊστορία χρόνων.

Χαρακτηριστικό το άρθρο που φιλοξένησε η εφημερίδα “Goal” στο οποίο έρχεται στο φως η πρώτη αποχή στους κίτρινους από το 1965 για μόλις… 500 δραχμές! Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής: «Πριν από λίγες μέρες το κλίμα στον Αρη διαταράχθηκε με αφορμή την απόφαση των παικτών να προχωρήσουν σε αποχή από τις προπονήσεις, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που παίκτες των «κίτρινων» καταφεύγουν σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας για να διασφαλίσουν χρήματα που έχουν λαμβάνειν.

Η πρώτη αποχή ποδοσφαιριστών του Αρη έγινε τον Μάρτιο του 1965 με αφορμή τη μη καταβολή του ποσού των 500 δραχμών.
Η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» είχε χαρακτηρίσει σε βασικό της κείμενο τότε τη συγκεκριμένη ενέργεια των παικτών του Αρη ως «πρωτοφανή και απαράδεκτη» και μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνείας έγραφε πως «οι ποδοσφαιριστές του Αρεως απέκτησαν και συνδικαλιστικήν συνείδησιν».

To Top