Βεργίνης: «Δεν έχω καμία αμφιβολία…»

Βέβαιος για τη δυναμική παρουσία του κόσμου του Άρη, που πιστεύει ότι θα γεμίσει το Παλέ απ’ άκρη σ’ άκρη, δήλωσε ο Δημήτρης Βεργίνης ενόψει της αυριανής σύγκρουσης με τον ΠΑΟΚ. Ο πλέι μέικερ των «κίτρινων» μίλησε στον «Άρης FM 92.8» και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του προσεχούς παιχνιδιού, στο οποίο η κατάκτηση της νίκης θα είναι αυτονόητη υποχρέωση.

Οι δηλώσεις του Βεργίνη στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου:

Για το αν είναι πιο ξεκούραστη η ομάδα, τωρα που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρέωσεις: «Σίγουρα η Ευρώπη φέρνει παραπάνω κούραση αλλά είναι καλή, γιατί όταν έχεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα βρίσκει ρυθμό κάθε παίκτης ξεχωριστά αλλά και η ομάδα και νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Επιπλέον ο Άρης είναι μια ομάδα που ταυτίζεται με τη Ευρώπη κι είναι δύσκολο για κάποιον να βάλει στο μυαλό του τον Άρη χωρίς την Ευρώπη. Σίγουρα υπήρχε κόπωση από κάποια ταξίδια και τώρα είμαστε πιο ξεκούραστοι για να αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για το στόχο του «6 στα 6» στο φινάλε της κανονικής περιόδου: «Εμείς είχαμε βάλει ως στόχο να κάνουμε το 6 στα 6 για να φτάσουμε στην 6η θέση. Κάναμε τα δύο πρώτα βήματα και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι κρίσιμο για να προχωρήσουμε. Ξέρουμε τι σημαίνει αλλά έχει και μία ξεχωριστή σημασία βαθμολογικά».

Για το αν έχουν αναλάβει οι Έλληνες να μιλήσουν στους Αμερικανούς: «Σίγουρα δεν γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι ένα ντέρμπι μέσα στο Αλεξάνδρειο. Βέβαια κατάλαβαν με το που ήραν ότι ο ΠΑΟΚ είναι η αντίπαλη ομάδα στην πόλη μας. Έχουν ενημερωθεί πώς ήταν παλαιότερα, πως είναι τώρα και έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Για το αν θα πρόκειται για ένα παιχνίδι των «κοντών»: «Μπορείς να το πεις και αυτό. Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται και στον Ντικούδη, που παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες. Έχει και μία πολύ καλή περιφέρεια. Έχει κάνει κάποιες αλλαγές και έχει δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Είναι μία διαφορετική ομάδα. Είχαμε αρκετές ημέρες να δούμε πώς παίζει πια ο ΠΑΟΚ και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το αυριανό παιχνίδι».

Για το ρυθμό του αγώνα: «Ο ρυθμός θα προκύψει από το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε για να βάλουμε εύκολα καλάθια, το οποίο το καταφέραμε στα δύο τελευταία παιχνίδια».

Για το ρόλο της παρουσίας του κόσμου: «Πραγματικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γεμίσει το γήπεδο και οι φίλαθλοί μας με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν θα δημιουργήσουν μία καυτή ατμόσφαιρα και θα μας δώσουν δύναμη για το παιχνίδι».

Για τη φετινή χρονιά: «Η χρονιά πέρασε αρκετά γρήγορα, είχαμε και την Ευρώπη. Στην αρχή πίστευα ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά αλά ήμουν αισιόδοξος και πίστευα ότι θα ήμασταν σε καλύτερο σημείο. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπορούσε να αλλάξουμε κάτι. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πετύχουμε το στόχο μας και στα πλέι οφ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top