ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πρώτη βδομάδα του Μπούργος: Η αλλαγή ψυχολογίας, το κίνητρο και η πίεση των αποτελεσμάτων

Μια βδομάδα συμπλήρωσε χθες ο Χερμάν Μπούργος στον Άρη, διάστημα στο οποίο ήταν παρών σε δυο κρίσιμα ματς των κιτρινόμαυρων κατακτώντας ισάριθμες και ετοιμάζεται να μπει μαζί με την ομάδα στην τελική ευθεία  για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος: είσοδος στα πλέι οφ και διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για την Ευρώπη. Μέσα σε αυτήν την πρώτη εβδομάδα του Αργεντινού προπονητή, το “ταμείο” δεν χρειάζεται υπερβολές. Είναι η περίοδος, όπου ξεκάθαρα κανένας προπονητής στον πλανήτη, δεν κρατάει “μαγικό ραβδί”. Ποντάρει στον τομέα της ψυχολογίας και κυρίως στο πώς θα δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες.

Πάνω σε αυτή τη βάση, ο Μπούργος έδωσε θετικό πρόσημο. Η αλλαγή ψυχολογίας φάνηκε δια γυμνού οφθαλμού, φαίνεται ότι οι παίκτες του Άρη βρήκαν το… τσίγκλισμα που χρειάζονταν και κάτω από την πίεση των αποτελεσμάτων, ήρθαν οι δυο νίκες που έφεραν την ομάδα στην πρώτη πεντάδα.

Κάνει εντύπωση μέχρι τώρα, ότι παρά την εικόνα που όλοι είχαν στο μυαλό τους, βλέποντας τον Μπούργος στην εποχή της Ατλέτικο του Σιμεόνε ή εκείνες του δυναμικού ροκ σταρ, ότι ο Αργεντίνος προτίμησε ένα χαμηλό προφίλ. Λίγα λόγια, μετρημένα χαμόγελα και σύνθημα για δουλειά και εγρήγορση. Δείχνει να έχει συναίσθηση για το πού βρέθηκε και με ποια αποστολή.

Το σημειώσαμε από την πρώτη στιγμή: στην παρούσα φάση δεν χωράνε ούτε ιδιαίτερες αναλύσεις για το πώς και τι μπορεί να αλλάξει σε επίπεδο προπονητικής προσέγγισης ο Μπούργος. Προς το παρόν, μόνο κάποιες ελάχιστες… πινελιές και πίστωση χρόνου, κάτω -όπως είπαμε- από την πίεση των αποτελεσμάτων.

Υπάρχουν παιχνίδια άλλωστε μπροστά μας, που θα δείξουν τι μπορεί να αλλάξει, τι μπορεί να προσφέρει ο “El Mono”, όχι άμεσα και πρόσκαιρα, αλλά από τη νέα σεζόν κι έπειτα, εφόσον υπηρετήσει πιστά ένα πλάνο με ορίζοντα διετίας.

To Top