Η Πόρτο «άλωσε» το «Ντα Λουζ» αλλά η Μπενφίκα έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο (video)

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου μέσα στο 2023! Η Πόρτο, αν και έμεινε πίσω στο σκορ, μπόρεσε να φύγει με το τρίποντο (2-1) από το «Ντα Λουζ» και να πλησιάσει στην κορυφή τους αετούς, οι οποίοι ωστόσο εξακολουθούν να έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας στην υπόθεση του τίτλου όντας επτά βαθμούς πάνω από την ομάδα του Κονσεϊσάο.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να εκμεταλλευτούν το καλό τους μπάσιμο και ανοίξουν το σκορ νωρίς στο παιχνίδι, όταν στο 10′ ο Γκονσάλο Ράμος είδε τη δυνατή του κεφαλιά να καταλήγει από το οριζόντιο δοκάρι στην πλάτη του Ντιόγκο Κόστα και από εκεί στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την απάντησή τους στο 45′ με το όμορφο μονοκόμματο σουτ του Ουρίμπε να νικά τον Βλαχοδήμο. Στιγμές αργότερα, ο Γκαλένο σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ανατροπή βέβαια ολοκληρώθηκε στο 54ο λεπτό, με το τελείωμα του Ταρεμί λίγο έξω από την περιοχή να «καρφώνεται» στη γωνία του Έλληνα πορτιέρε.

Η Μπενφίκα πίεσε, επιχείρησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν βρήκε ποτέ το 2-2, με την Πόρτο να παίρνει την πολύτιμη νίκη και να συνεχίζει το… κυνήγι των Αετών.

To Top