Η ρήτρα του 1.000.000 ευρώ και οι 7+1 «καυτές» αλήθειες για το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο Άρης κινείται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε μια νέα πραγματικότητα με δεδομένο ότι υπάρχει επενδυτικό-χορηγικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ, γεγονός που από μόνο του καθιστά τις καταστάσεις κρίσιμες και ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας. Το PRESSARIS παρουσιάζει 7+1 «καυτές» αλήθειες για το θέμα αυτό, τον ρόλο της Λέσχης και το πώς θα κινηθούν ΠΑΕ και φορέας.

1. Διαφάνεια για το συμφέρον του Άρη: Με γνώμονα το συμφέρον του Άρη και μέσα από διαφανείς διαδικασίες η Λέσχη Φίλων Άρη θα εξετάσει το επενδυτικό ενδιαφέρον που προέκυψε για την ΠΑΕ και θα αποφασίσει σε γενική συνέλευση την ημερομηνία της οποίας εκείνη θα ορίσει. Όλες οι διαδικασίες θα είναι πλήρως διαφανείς, προκειμένου να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία και να υπηρετηθεί το συμφέρον του συλλόγου.

2. Μπορεί η ΠΑΕ να κλείσει με χορηγούς: Είναι δικαίωμα της ΠΑΕ να συνάψει όποια εταιρική σύμβαση θέλει, να φέρει χορηγούς και έσοδα στην εταιρία, από την στιγμή που η Λέσχη δεν παρεμβαίνει στο μάνατζμεντ της εταιρείας. Σε αυτό δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει άμεσα η ΠΑΕ ή να αποτελέσει θέμα για το οποίο θα αποφασίσει η Λέσχη.

3. Μετοχές μόνο με εγγυήσεις: Στο θέμα των μετοχών χρειάζεται να δοθούν εγγυήσεις, πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργειες. Όπως σημείωσε ο Γιάννης Γρανούζης στις δηλώσεις του: «Δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν στη διοίκηση ή να αποκτήσουν μετοχές άνθρωποι που δεν θα έχουν αγαθές προθέσεις. Η ύπαρξη 9.500 μελών στη Λέσχη αποτρέπει αυτό το ενδεχόμενο. Θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις».

4. Εκστρατεία ενημέρωσης: Για να υπάρξουν εγγυήσεις και να γίνει αξιόπιστος έλεγχος χρειάζεται πρόσβαση στα στοιχεία. Βασικός στόχος του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των μελών της για το ενδιαφέρον που υπάρχει.

5. Όχι βιασύνη, αλλά νηφαλιότητα: Δεν πρόκειται να υπάρξει βιασύνη στη λήψη της οποιασδήποτε απόφασης. Άνθρωποι του φορέα υπενθύμιζαν με νόημα ότι θα αποφευχθεί αυτό που είχε συμβεί με τη γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος από την «Once», όταν εν μια νυκτί έπρεπε να αποφασίσει το σώμα της γενικής συνέλευσης.

6. Δυο συνελεύσεις: Αυτό το παραπάνω είναι κάτι που θέλουν να αποφύγουν και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να συγκληθούν δυο συνελεύσεις. Η πρώτη θα έχει στόχο να δοθεί συγκεκριμένη εντολή στην ΠΑΕ για τον τρόπο και το είδος της συνεργασίας που επιθυμεί ο φορέας και τα μέλη, ενώ παράλληλα θα γίνει εκτενής ενημέρωση για όλα τα δεδομένα. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνέλευση αυτή και θα παρουσιαστεί η προοπτική της πρότασης, ο τρόπος εμπλοκής της ΠΑΕ Άρης και των μετόχων της, κατόπιν να οριστούν οι προδιαγραφές για το πώς θα εμπλακούν οι υποψήφιοι μέτοχοι-χορηγοί. Η δεύτερη συνέλευση θα γίνει για να ληφθεί η οριστική απόφαση. Και σε περίπτωση επενδυτή, εάν πείθεται και συμφωνεί το σώμα, τα μέλη της Λέσχης, για την αλλαγή σελίδας. Οπότε και θα αποφασίσουν όλοι.

7.  Ρήτρες εμπιστευτικότητας: Φαίνεται πάντως πως το ενδιαφέρον είναι σοβαρό και αυτό ενισχύεται από τις ρήτρες εμπιστευτικότητας που έχουν μπει.  Κάποιοι άνθρωποι σίγουρα γνωρίζουν το όνομα της εταιρείας ή των εταιριών, όμως υπάρχει πρόθεση να τηρηθούν οι κανόνες εχεμύθειας. Κάποιος που θέλει να εμπλακεί και δεν θέλει απλά να διαφημιστεί, δείχνει ξεκάθαρα σοβαρότητα και αυτό αποτυπώνεται με τις ρήτρες. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό για τις ρήτρες αυτές αγγίζει το 1.000.000 ευρώ! Κανείς δεν αστειεύεται στην συγκεκριμένη ιστορία.

8. Προχωρημένες επαφές και ταξίδι στο εξωτερικό: Οι επαφές με τους ενδιαφερόμενους είναι προχωρημένες. Σε μεγάλο βαθμό. Ήδη ο Θανάσης Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να ταξιδεύσει άμεσα στο εξωτερικό (προφανώς με κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες) για να συνεχίσει τις συζητήσεις και τις επαφές και στη συνέχεια να ενημερώσει την Λέσχη.

Ως φορέας που στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, θέλει να ακούσει τις απόψεις όλων των μελών και γενικά να γίνει ένας γόνιμος διάλογος. Με την επιστροφή τους, οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα γνωστοποιήσουν στην Λέσχη το αποτέλεσμα των επαφών τους.

 

To Top