Πόσο καλύτερος είναι ο (κάθε) Τόμας από τον Μποχωρίδη;

Και κάνω την ερώτηση: Πόσο καλύτερος είναι ο Ιβάν Τόμας που παίζει σε μια μικρομεσαία ομάδα του υποβαθμισμένου κροατικού πρωταθλήματος και είναι… πρώην παίκτης, από τον Λευτέρη Μποχωρίδη; Πόσο… χειρότερος μπορεί να είναι αυτός ο Άρης, αν παίζει ο Μποχωρίδης ή ο Βεζένκοφ αντί του Τόμας και του κάθε Τόμας;

Η χθεσινή νίκη του Άρη επί της Βιλερμπάν ανέδειξε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η ομάδα μοιάζει με… λερναία ύδρα. Δύο βδομάδες πριν αν έλεγε κανείς ότι θα κέρδιζε με περίπατο την γαλλική ομάδα χωρίς τους Τζέιμς, Ταπούτο και Τσαλδάρη, θα γελούσε ο κόσμος όλος μαζί του. Ο Άρης έχει παίκτες που θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές μέσα από την ομάδα και όχι… μόνοι τους. Γι’ αυτό χθες είδαμε τον Ντέιβις, τον Μαυραειδή, τον Βεργίνη να βγαίνουν μπροστά. Αύριο θα δούμε κάποιον άλλον.

bochoridis gasterraΤο δεύτερο είναι ότι αν τι άλλο ο Μποχωρίδης και ο Βεζένκοφ (αλλά και ο Δήμας) δεν είναι συμπληρωματικοί! Δώστε τους ρόλο! Μπορούν… Και στο φινάλε, ας έχουν όλοι στο μυαλό τους την βαθμολογική θέση της ομάδας στο πρωτάθλημα μετά από 15 αγώνες. Είναι ένατος ο Άρης με πέντε νίκες σε 15 αγώνες. Στόχος είναι η εξυγίανση όπως επανέλαβε χθες ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Τι πιο απλό από το να δοθεί χρόνος συμμετοχής στον Μποχωρίδη και τον Βεζένκοφ; Από τη στιγμή που ο 18χρονος πλέι μέικερ άντεξε χθες 12 λεπτά απέναντι στη Βιλερμπάν και είχε ρόλο και μάλιστα σημαντικό – πρώτος παίκτης του Άρη σε κερδισμένα φάουλ, πέντε τον αριθμό! – γιατί να μη μπορεί να παίξει με το Μαρούσι, τον Ίκαρο, το Περιστέρι, τον ΚΑΟΔ, τον Ηλυσιακό, τη Καβάλα, το Ρέθυμνο, τον Κολοσσό, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο;

Ο Αλεξανδρής είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να το κάνει… ανέξοδα. Δεν έχει τίποτα να χάσει αν ρίξει στο παρκέ τους μικρούς, την φετινή χρονιά κι ας χάσει. Δεν πρόκειται να του πει κανείς τίποτα! Πρέπει να πάρει αυτή την απόφαση ο Έλληνας τεχνικός και να τους βάλει περισσότερο τους δύο συγκεκριμένους. Ο Μποχωρίδης έδειξε ότι αντέχει και είναι χρήσιμος για 10-12 λεπτά. Γιατί τα δικά του λεπτά να τα πάρει ο Τόμας ή ο κάθε Τόμας; Γιατί να μην παίξει χθες στην θέση του Ταπούτου ο Βεζένκοφ; Να πάρει… μυρωδιά του παρκέ, να αρχίσει να “ψήνεται”.

Ο Άρης δεν στοχεύει ούτε σε τίτλο, ούτε στην Ευρωλίγκα φέτος. Στοχεύει στην εξυγίανσή του και οι δύο “μικροί” μπορούν να συμβάλλουν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση. Για τον Αλεξανδρή μια τέτοια απόφαση έχει το μικρότερο ρίσκο από οποιονδήποτε άλλον τεχνικό την έπαιρνε, γιατί έχει τον κόσμο μαζί του.

To Top