Η Ρεάλ δεν πήρε Εμπαπέ και ποντάρει στον Μπέιλ

Η Ρεάλ πέρασε δεύτερο καλοκαίρι χωρίς να δαπανήσει ανυπολόγιστα ποσά για μεταγραφές και το ρόστερ αποδυναμώνεται καθημερινά. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν ανησυχεί γιατί ποντάρει στον… Γκάρεθ Μπέιλ.

Η Ρεάλ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αποφάσεων σχετικά με τη νέα σεζόν. Αποφάσεις που πίσω από τις κάμερες ενδέχεται να έχουν ληφθεί, αν και κανείς δεν τολμά να τις ανακοινώσει. Τυπικά, οι “μερένγκες” βρίσκονται στο κυνήγι ποδοσφαιριστών όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Έρλινγκ Χάλαντ. Πρακτικά, αυτό θα συμβεί το 2022, αφού φέτος δεν “καρποφόρησε” η προσπάθεια των τελευταίων ημερών για τον Γάλλο φορ.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Όσκαρ Μαρτίνεθ αποκάλυψε προ εβδομάδων στο ραδιόφωνο της Marca την ενημέρωση του Φλορεντίνο Πέρεθ στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Ο πρόεδρος της Ρεάλ βρισκόταν σε δύσκολη θέση τις τελευταίες ημέρες λόγω των διαρροών διαλόγων του με δημοσιογράφους στους οποίους επικρίνει πρώην και νυν ανθρώπους της Ρεάλ, όμως ο διάλογος που μακροπρόθεσμα θα τον φέρει σε πιο δύσκολη θέση είναι αυτός που είχε στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Πέρεθ φέρεται να ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές το τρέχον καλοκαίρι και η Ρεάλ θα πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ, εκτός αν προκύψουν ελκυστικοί ελεύθεροι παίκτες ή αν πουληθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που χρήζουν αντικατάστασης. Βέβαια, προέκυψε ανακολουθία, αφού υπήρξαν τρεις προτάσεις κοντά στα 200.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Εμπαπέ, όμως το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.

Ούτε Εμπαπέ ούτε Χάλαντ για τη Ρεάλ

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το κυνήγι της Ρεάλ για τον Εμπαπέ σταματάει για ένα εξάμηνο, το πρέσινγκ στην Ντόρτμουντ για τον Χάλαντ χαλαρώνει. Ο Γάλλος επιθετικός έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Παρί και προς το παρόν δεν βρίσκεται κοντά σε ανανέωση. Η Ρεάλ μπορεί να τον πείσει να περιμένει μέχρι την 1η Ιανουαρίου και να τα βρουν τότε, έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του με τους Γάλλους. Σε μία τέτοια περίπτωση, η απόκτηση του 22χρονου “χρυσού παιδιού” του ποδοσφαίρου θα γίνει δίχως κόστος, με τον τρόπο που φαίνεται να αρέσει στον Πέρεθ τα τελευταία χρόνια.

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τον Χάλαντ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Τη Δευτέρα η Μπορούσια άφησε να εννοηθεί ότι πουλάει αυτό το καλοκαίρι τον 20χρονο Νορβηγό μόνο αν κάποια ομάδα της προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 175.000.000 ευρώ. Ειδάλλως, οι μνηστήρες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα θα περιμένουν το επόμενο καλοκαίρι, όταν λόγω ρήτρας θα φύγει το “1” από την αρχή του ποσού. Μπορεί να μην είναι ελεύθερη μεταγραφή όπως του Εμπαπέ, όμως για τα προσόντα του Χάλαντ (και τις πρόσφατες μεταγραφικές αποτυχίες των “μερένγκες”), τα 75.000.000 είναι τιμή ευκαιρίας.

Η αποδυνάμωση είναι βέβαιη για τη Ρεάλ

Το καλοκαίρι του 2020 η Ρεάλ δεν πραγματοποίησε μεταγραφές. Ο Ζινεντίν Ζιντάν πορεύτηκε με το ρόστερ του 2019-2020 και τελικά πέτυχε να διεκδικεί τη La Liga μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Φέτος, ο Κάρλο Αντσελότι δεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα. Στο ρόστερ υπάρχει ένας νέος παίκτης, ο Ντάβιντ Αλάμπα (ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος και παρουσιάστηκε την Τετάρτη), όμως αποχώρησε ο Σέρχιο Ράμος. Η απόκτηση του Εντουαρντό Καμαβινγκά την τελευταία μέρα των μεταγραφών για 31.000.000 ευρώ αφορά κυρίως τα επόμενα χρόνια.

Το ρόστερ μόνο ενισχυμένο δεν μπορεί να θεωρείται, ενώ η αποδυνάμωση θα συνεχιστεί στους παίκτες που δίνουν βοήθειες από τον πάγκο. Ο Μπραχίμ Ντίαθ παραχωρήθηκε εκ νέου για δύο χρόνια στη Μίλαν ως δανεικός, ενώ οι Τακεφούσα Κούμπο, Χεσούς Βαγέχο και Λούκα Γιόβιτς επίσης βρίσκονται στην πόρτα εξόδου, ώστε οι “μερένγκες” να βρουν κάποια χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την επόμενη σεζόν και να συνεχίσουν την ανακατασκευή του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”.

Με τον Μαριάνο Ντίαθ να εξακολουθεί να αρνείται τη μεταγραφή, με συνέπεια να επαναπαύεται στα 5.000.000 καθαρά που εισπράττει το χρόνο, η πώληση ειδικά του Γιόβιτς κρίνεται επιτακτική, ύστερα από τα 63.000.000 που δαπανήθηκαν για την αγορά του το καλοκαίρι του 2019. Οι περισσότερες αγορές έχουν κλείσει όμως, με συνέπεια η κατάσταση να δυσκολεύει.

Η Ρεάλ του Μπέιλ

Τι μένει στη Ρεάλ; Το υπάρχον ρόστερ. Ακόμα και με παίκτες που έδιωξε πέρυσι ο Ζιντάν, αλλά η διοίκηση του συλλόγου δεν είδε με καλό μάτι αυτήν την απόφαση και αποτέλεσε αιτία ρήξης των δύο πλευρών. Παίκτες όπως ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ντάνι Θεμπάγιος ανήκουν ακόμα στο δυναμικό του συλλόγου, παρότι πέρυσι είχαν παραχωρηθεί δανεικοί.

Ειδικά ο πρώτος επιστρέφει ύστερα από ακόμα μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στο Euro 2020 με την Ουαλία, αλλά κυρίως από μία σεζόν στην Τότεναμ που άρχισε άσχημα, όμως ολοκληρώθηκε καταπληκτικά. Το αποτέλεσμα είναι ο Καρίμ Μπενζεμά να έκλεισε τη σεζόν 2020-2021 με ένα γκολ ανά 129 λεπτά και ο Μπέιλ με ένα γκολ ανά 104 λεπτά, την καλύτερη επίδοση από όλο το ρόστερ των “μερένγκες”.

Ο Αντσελότι δεν έχει ζητήσει ενίσχυση στην επίθεση και έχει αναγεννήσει μία φορά στο παρελθόν τον Μπέιλ. Το στοίχημα είναι να το πετύχει ξανά, αλλά όχι μόνο με τον Ουαλό. Αν τα καταφέρει και με τον Εντέν Αζάρ, τότε για πρώτη φορά στα τρία χρόνια που ανήκουν στη Ρεάλ οι Μπέιλ – Μπενζεμά – Αζάρ θα σχηματίσουν μία τριπλέτα που θα στηρίξει τη νέα εποχή της Ρεάλ.

Δεν αποκλείεται αυτή να αντέξει μόλις… μισή σεζόν, αφού ο Μπέιλ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2022, σκέφτεται ήδη μία μεταγραφή στο MLS τον Φεβρουάριο, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ. Απώτερος στόχος του 32χρονου επιθετικού είναι να προετοιμαστεί για μία τελευταία μεγάλη διοργάνωση με τη νο1… προτεραιότητά του, την εθνική Ουαλίας, ήτοι το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο του 2022, που ταιριάζει ημερομηνιακά με το τέλος της σεζόν στο MLS.

Ο Θεμπάγιος θα βρει σίγουρα χρόνο συμμετοχής στη μεσαία γραμμή των “μερένγκες”. Ο Τόνι Κρόος στα 31 και ο Λούκα Μόντριτς στα 36 από τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορούν αντέξουν άλλη μία χρονιά χωρίς βοήθειες και θα κάνουν χώρο και στο “φρέσκο αίμα”, που πέρυσι ήταν μόνο ο Φεντερίκο Βαλβέρντε.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών, όμως, είναι πως η Ρεάλ για δεύτερη σερί σεζόν θα πορευτεί χωρίς μεταγραφική ενίσχυση, πλην του Καμαβινγκά, ακόμα κι αν τελικά ο Ραφάελ Βαράν απέρριψε την πρόταση ανανέωσης και πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πηγή: sport24.gr

To Top