Η Σίτι κατέκτησε το Community Shield, 5-4 στα πέναλτι τη Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 5-4 στα πέναλτι τη Λίβερπουλ (1-1 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το έκτο Community Shield της ιστορίας της. Μάτιπ και Στέρλινγκ τα γκολ, δύο δοκάρια οι “ρεντς”, ο Βαϊνάλντουμ έχασε το μοναδικό πέναλτι της διαδικασίας στο Γουέμπλεϊ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

πως και το 2018, έτσι και φέτος η νικήτρια του Community Shield ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Μέσω της διαδικασίας των πέναλτι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 5-4 της Λίβερπουλ και κατέκτησε το τρόπαιο, το έκτο της ιστορίας της στον θεσμό (τα προηγούμενα ήταν το 1937, το 1968, το 1972, το 2012 και το 2018).

Οι “πολίτες” ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ ήταν κατά πολύ ανώτερη στο δεύτερο, κατά το οποίο εκτός από το γκολ είχε και δύο δοκάρια, αλλά στα πέναλτι η Σίτι επικράτησε 5-4.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Σανέ έγινε αναγκαστική αλλαγή και πριν προλάβει να αντικατασταθεί, ενώ η Σίτι έπαιζε με δέκα παίκτες, άνοιξε το σκορ στο 12′ με σκόρερ τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Μέχρι το 20′ η ομάδα του Μάντσεστερ είχε 69% κατοχή μπάλας, δείγμα της υπεροχής της. Στο 41′ ο Γκουαρδιόλα δέχτηκε κίτρινη κάρτα, για διαμαρτυρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και είχε συνεχώς την υπεροχή. Στο 57′ ο Φαν Ντάικ είχε δοκάρι (η μπάλα δεν πέρασε για χιλιοστά τη γραμμή), ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Σαλάχ να “σημαδέψει” το δοκάρι σε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Τελικά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το 1-1 στο 77′, ύστερα από φάουλ του Χέντερσον, εξαιρετική πάσα του Φαν Ντάικ και κεφαλιά του Μάτιπ, που είχε περάσει στον αγώνα δέκα λεπτά νωρίτερα. Ακολούθησαν νέες μεγάλες ευκαιρίες για τους “ρεντς”, με κυριότερη αυτή του Σαλάχ στο 92′, όταν ο Γουόκερ με εντυπωσιακό ψαλιδάκι έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

To Top