Η σημασία της απουσίας του Αντεγκμπόγιε και το φορτίο στις πλάτες του Τόμας

Είναι ευεργετικό για τον Άρη και τον Τόρεϊ Τόμας που η σειρά συνεχίζεται το Σάββατο. Ο Αμερικανός έχει αγωνιστεί στα 70 από τα 80 λεπτά των δύο αγώνων, είναι κουρασμένος και είναι λογικό αυτό, γιατί έχει επωμιστεί όλο το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού και θα βρει την ευκαιρία μέχρι το Σάββατο να αποφορτιστεί εν μέρει.

Ο Τόμας έπαιξε 37 λεπτά στον πρώτο αγώνα. Ήταν εξαιρετικός μέχρι το 30’-32’ και μετά χάθηκε και λόγω κούρασης και λόγω της καλής άμυνας του ΠΑΟΚ πάνω του.

Χθες έπαιξε 33 λεπτά και διαχειρίστηκε ο ίδιος καλύτερα τον χρόνο που βρέθηκε στο παρκέ, γιατί είχε και καθαρότερο μυαλό και πιο σωστές αποφάσεις και πήρε προσπάθειες που του βγήκαν στο φινάλε (6π. στα τελευταία δευτερόλεπτα).

Ελλείψει Αντεγκμπόγιε, ο Τόμας καλείται να σηκώσει σχεδόν εξ ολοκλήρου το φορτίο της οργάνωσης του παιχνιδιού του Άρη. Μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται. Είναι ένα θέμα η κούραση, σωματική και ψυχολογική και γι’ αυτό χθες ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε τόσο αναλυτικά στην σημασία της απουσίας του Αντεγκμπόγιε.

Είναι μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο rotation του Άρη λόγω των τραυματισμών που απαιτεί καταρχήν σωστή διαχείριση από το τεχνικό τιμ, η οποία υπάρχει και να κάνουν όλοι όσοι αγωνίζονται ένα βήμα παραπάνω. Αυτό συνέβη χθες.

To Top