ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η σημασία της εξόδου του Άρη στην Ευρώπη και τα χρήματα που μοιράζει το Europa Conference League

Ο Άρης βρίσκεται ελάχιστα… βήματα μακριά από την έξοδό του στην Ευρώπη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό που έκτισε με την πορεία του σε όλη την σεζόν, θέλει να το “εισπράξει” με το… φινάλε της. 

Μια έξοδος, η οποία μπορεί να έχει τον δρόμο του νέου θεσμού Europa Conference League, αλλά έχει την πολύ μεγάλη σημασία της για λόγους γοήτρου, ισχυροποίησης στην κορυφή, αλλά και αγωνιστικούς, όσο και οικονομικούς. Μέσα σε τρία χρόνια ο Άρης θα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σημαντικό αγωνιστικό προφίλ μιας ομάδας που “επέστρεψε” για να πρωταγωνιστήσει.

Από κει και πέρα (κι άσχετα με την θέση που θα καταλάβουν στο πρωτάθλημα οι ομάδες) τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στο νέο τη τάξη θεσμό υπόσχονται σημαντικό μερίδιο από την πίτα, μια και η UEFA θέλει να κρατήσει “ψηλά” το νέο της δημιούργημα.  Τουλάχιστον για την επόμενη διετία και ίσως και αργότερα, οι διαφορές των χρημάτων που θα παίρνουν οι ομάδες του Europa League από αυτές του Conference δεν θα είναι μεγάλες. Για την ακρίβεια θα είναι μικρές.

Το γεγονός ότι μειώνεται ο αριθμός των ομάδων του παραδοσιακού Europa League από 48 σε 32, επιτρέπει στην UEFA να μοιράσει ικανοποιητικά χρήματα και στους 32 που θα φτάνουν στους ομίλους του Europa Conference League. Πρόθεσή της είναι να  αντιμετωπίσει τις δύο διοργανώσεις, περίπου ως ενιαία διοργάνωση και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα ματς θα διεξάγονται την ίδια μέρα και στις ίδιες ώρες. Πέμπτη θα γίνονται τα ματς και οι τρεις ζώνες θα είναι 18.00, 20.05 και 22.05 και για τις δύο διοργανώσεις.

Σε ότι αφορά το οικονομικό μέγεθος, αξίζει να σημειωθεί το εξής: πέρσι ο Άρης παρά την παταγώδη αποτυχία του με το ξεκίνημα των υποχρεώσεων του, κόντρα στην Κόλος Κοβαλίβκα θα εισπράξει (όπως και ο ΟΦΗ) ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ! Χρήματα που θα ήταν (και θα είναι περισσότερα), εφόσον προχωρούσε στον θεσμό η κιτρινόμαυρη ομάδα.

To Top