Η Σούπερ λίγκα λέει «ναι» στις μεταγραφές με περιορισμούς!

Η Αθήνα… βουίζει ότι την ερχόμενη Τετάρτη η Σούπερ λίγκα θα πει «ναι» στις μεταγραφές, θα το προτείνει στην ΕΠΟ και θα δοθεί… σωσίβιο στις ομάδες που δεν πήραν την αδειοδότηση! Ανάμεσα σε αυτές είναι και ο Άρης!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την πρωτεύουσα αυτό που έχει επεξεργαστεί η Σούπερ λίγκα μαζί με την ΕΠΟ είναι σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης, το οποίο θα έχει βασικό αντικείμενο συζήτησης τις αποφάσεις για την αδειοδότηση. Το παρασκήνιο μεγάλο και οι διαβουλεύσεις είναι έντονες…

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει καταρχήν συμφωνία για να περάσει το θέμα μεταγραφών για όσες ομάδες δεν πήραν άδεια. Υπάρχει μια σχετική πλειοψηφία στην λίγκα, από την στιγμή ειδικά που οι ομάδες που δεν πήραν την άδεια είναι έξι (Άρης, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα) και μαζί τους συντάσσεται και ο Παναθηναϊκός, ενώ θετικός φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός.

Στο σχέδιο αυτό που επεξεργάζονται στην λίγκα αναφέρεται ότι ο αριθμός μεταγραφών που θα επιτραπεί στις ομάδες που δεν έλαβαν άδεια δεν θα είναι ανεξέλεγκτος, αλλά περιορισμένος.

 Για παράδειγμα θα μπορεί ο Άρης πέρα από τους γηγενείς νεαρούς (κάτω των 22) να κάνει τρεις ακόμη μεταγραφικές κινήσεις ενισχύσεις, δίχως όρους ηλικίας ή καταγωγής.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Metrosport: «Η ΕΠΟ έχει δεσμευτεί έναντι της λίγκας εφόσον η πλειοψηφία πει «ναι» να περάσει ο… νόμος αυτός, έστω εκ των υστέρων. Κάτι που σημαίνει ότι ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες χωρίς άδεια ξεπερνάει αυτό το «εμπόδιο» που αφορά το αγωνιστικό τους προφίλ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γλιτώσουν το -20% των τηλεοπτικών εσόδων και το πιθανότερο είναι το πρόστιμο να παραμείνει κανονικά. Ωστόσο πρόκειται για ένα πρόστιμο επίπληξης όπως το χαρακτηρίζουν κύκλοι της ΕΠΟ. Δηλαδή θα είναι ένα ποσό… συμβολικό σαν ένδειξη… τιμωρίας για τις ομάδες που δεν τήρησαν τα κριτήρια και δεν αδειοδοτήθηκαν».

Απομένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη!

 

To Top