Σηφάκης: «Να κάνουμε τους Έλληνες να χαμογελάσουν»

Η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να δώσει χαρά στον ελληνικό λαό μέσα από μια επιτυχία στο Euro 2012, που ίσως κάνει τους Έλληνες ακόμα και να ξαναβγούν στους δρόμους σαν το 2004, όπως ευχήθηκε ο Μιχάλης Σηφάκης.

Ο διεθνής τερματοφύλακας παραχώρησε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

-Έχετε δέσει ως ομάδα;
«Πιστεύω πως ναι. Έχουμε δείξει πως στα δύσκολα τα καταφέρνουμε περίφημα παρόλο που προβλέπεται να είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Είμαστε προετοιμασμένοι έτσι ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

-Πιστεύεις πως με τόσα που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στη χώρα μας θα καταφέρετε να σηκώσετε το ήδη πεσμένο ηθικό των Ελλήνων;
«Σίγουρα ο λαός μας περνά μια πολύ δύσκολη φάση. Αυτό που ευχόμαστε και θέλουμε πάρα πολύ όλα τα παιδιά της ομάδας είναι να καταφέρουμε έστω και κάποιες στιγμές να κάνουμε να χαμογελάσουν και –γιατί όχι- να βγουν για άλλη μια φορά στους δρόμους».

-Υπάρχει κάποια από τις αντίπαλες ομάδες που θεωρείτε πως είναι επικίνδυνη και τη φοβάστε;
«Ο δικός μας όμιλος είναι ανοιχτός. Θεωρώ πως η Πολωνία ως διοργανώτρια χώρα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα όπως και η Ρωσία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει το μεγάλο φαβορί».

-Σε ποια σημεία πιστεύεις ότι διαφέρει αυτή η ομάδα από εκείνη του 2004;
«Τα υπέρ όσον αφορά την ομάδα του 2004 ήταν ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε στη χώρα μας μια τόσο μεγάλη επιτυχία στο ποδόσφαιρο και τα παιδιά που αγωνίζονταν τότε τα κατάφεραν παραπάνω από περίφημα. Η διαφορά με την ομάδα του σήμερα είναι ότι δεν κυνηγάμε να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν είναι και μέχρι τον τελικό έ, τότε, αυτό θα είναι ένα ακόμη όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

To Top