Στατιστικά από την… ανάποδη! Πώς ο Άρης οδηγεί τους αντιπάλους σε ποσοστά… αστοχίας!

Η ομάδα με τη σωστή αμυντική λειτουργία δεν φαίνεται μόνο από τον μέσο όρο πόντων που δέχεται, αλλά και από τα στατιστικά στοιχεία του αντίπαλου, τα ποσοστά ευστοχίας, τα λάθη του, τα ριμπάουντ. Ειδικά στα ποσοστά ευστοχίας οι κίτρινοι κάνουν πολύ καλή δουλειά…

Στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος οι αντίπαλοι του Άρη σκοράρουν στο καλάθι της ομάδας με ποσοστό ευστοχίας που μόλις και μετά βίας ξεπερνά το 40% (40,03 για την ακρίβεια). Είναι περισσότερο ποσοστό αστοχίας αυτό και είναι το τέταρτο καλύτερο στην Α1 (πίσω από Ολυμπιακό με 39,5%, Παναθηναϊκό με 40% και ΠΑΟΚ με 40,01%), επί της ουσίας δεύτερο γιατί οι διαφορές με τον δεύτερο και τον τρίτο είναι απειροελάχιστη.

Σε μια πιο βαθιά ανάλυση οι αντίπαλοι των κίτρινων σουτάρουν με ποσοστό 30,04% έξω από τα 6,75μ., που επίσης είναι ποσοστό αστοχίας και η δεύτερη καλύτερη επίδοση (πίσω από τον Ολυμπιακό που δέχεται τρίποντα σε ποσοστό 28,1%) στην φετινή Α1.

Συνεχίζοντας, οι αντίπαλοι του Άρη “κατεβάζουν” κατά μέσο όρο 22,2 αμυντικά ριμπάουντ ανά αγώνα, στοιχείο που αναδεικνύει την δυναμική των παικτών του Πρίφτη στο επιθετικό ριμπάουντ. Μόνο οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κερδίζουν λιγότερα αμυντικά ριμπάουντ…

Είναι πολύ σημαντική και αυτή η ανάγνωση των στατιστικών, του τι κάνει δηλαδή ο αντίπαλος και όχι μόνο τι κάνει η ίδια η ομάδα και πάντοτε οι προπονητές δίνουν τεράστια σημασία σε αυτά.

To Top