ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η συγκίνηση και το μεγαλείο των γονιών του Άλκη και η σημερινή συνέντευξη της Δομής

Το 2023 πλησιάζει και θα φέρει αρκετά νωρίς τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δομή Εις το Όνομα του Άλκη θα παρουσιάσει σήμερα (13/12) στις 13:00 τις δράσεις της το επόμενο διάστημα και με αποκορύφωμα την ημερομηνία που στιγμάτισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση:

Χθες πάντως εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στην βραδιά των κορυφαίων του ΠΣΑΠΠ. Κεντρικό πρόσωπο ο Αραούχο, ο οποίος χάρισε το βραβείο του στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αραούχο ανέφερε: «Εγώ από τη πλευρά μου έχω να πω οι γονείς μου μου δώσανε αξίες. Μιλάμε για κάποια πολύ κακή στιγμή που συνέβη ταυτόχρονα με έναν αγώνα. Ελπίζω να παραμένουμε αντίπαλοι στο γήπεδο και να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Εκείνη τη στιγμή την περίμενα. Είχα στο μυαλό μου να τιμήσω την οικογένεια του Άλκη. Περίμενα να σκοράρω για να αφιερώσω αυτό το γκολ. Καταλαβαίνω τον πόνο της οικογένειας και θέλω να δώσω το βραβείο στους γονείς του Άλκη».

Από την πλευρά του ο Άρης Καμπανός, πατέρας του δολοφονημένου Άλκη επισήμανε: «Είναι η πρώτη στιγμή που συναντώ τον κ. Αραούχο. Σας ευχαριστώ όλους. Μας έκανε να συγκινηθούμε με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ο φανατισμός φέρνει βία. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Ένα άθλημα που ενώνει. Να μάθουμε να χειροκροτάμε και τους αθλητές όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων. Πρέπει με τη στάση μας να δείξουμε πως δεν δεχόμαστε στο ποδόσφαιρο άτομα με παραβατικές συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

Η μητέρα του Άλκη, ανέφερε: «Κοιτάζοντας τον Σέρχιο είδα ακόμη έναν γιο, τον γιό μου».

Στους γονείς του Άλκη στάθηκε και ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος βραβεύτηκε ως κορυφαίος Έλληνας του εξωτερικού. Όπως είπε:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Άλκη για τη δύναμη ψυχής που έδειξαν. Είναι ένα κόσμημα για την κοινωνία. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την Superleague 2 είναι ήρωες γιατί το κάνουν από αγάπη. Τέλος, έχουμε ως αθλητές αρκετές διακρίσεις αλλά όταν σε ψηφίζουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί σου δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό γιατί είναι διαφορετικό να βλέπεις από την τηλεόραση σε τι κακά γήπεδα κάνουν προπόνηση. Έχουν ανάγκη καλύτερες συνθήκες”.

Η Δομή Εις το Όνομα του Αλκη αναφέρθηκε με τη σειρά της στην ενέργεια του Αραούχο.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: “Σέρχιο Αραούχο κάθε ενέργεια σου μας δίνει μεγάλη χαρά και σεβασμό για τον αθλητισμό που αγαπάμε και θέλουμε να βλέπουμε. Σε ευχαριστούμε πολύ! Συνέχισε έτσι. Μόνο υπερηφάνεια!”

To Top