Γιώτας: “Ο ΑΣ στην… εντατική με χρέη εκτός λογικής! Δεν επιθυμούμε τη διάλυση της ΚΜΑ, απαραίτητος ο επενδυτής στην ΠΑΕ”

Για όλους και για όλα μίλησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου του Α.Σ. Άρης, Θωμάς Γιώτας στην αίθουσα «Ηλ. Ζυγούρης» του Αλεξανδρείου, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε αναφορές σε ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΚΜΑ.

«Είναι τιμή για μένα που είμαι πρόεδρος του Α.Σ. Άρης. Ενός συλλόγου με τεράστια ιστορία και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία. Όμως, είναι λυπηρό αυτός ο σύλλογος με την ιστορία των 100 χρόνων να είναι σαν τον ασθενή, που βρίσκεται στην εντατική. Στις 11 Σεπτέμβρη, όταν και έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη αποφασίστηκε, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, και έτσι καταλήξαμε, να βγει μία διοικούσα επιτροπή, η οποία με την έγκριση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, θα διοικήσει προσωρινά το σύλλογο», τόνισε αρχικά, για να προσθέσει:

«Από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, που γίναμε επίσημα διοίκηση του Α.Σ., καταγράψαμε αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης. Αν και πολλά από αυτά τα γνωρίζαμε, τα πιο σημαντικά μας ήταν άγνωστα. Ήταν άγνωστο σε μας, που μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, τον ακριβή αριθμό και τα ποσά που οφείλονται σε πρώην υπαλλήλους του Α.Σ., είτε αυτοί είναι προπονητές, γυμναστές, πρώην και νυν αθλητές, είτε προμηθευτές.

Παρουσιάζονται καθημερινά 2-3 άνθρωποι που έχουν γραμμάτια της προηγούμενης διοίκησης, τεράστιες οφειλές προς το κράτος, προς την εφορία και το ΙΚΑ. Τα στοιχεία που είχαν δοθεί στις 11/9 δεν ήταν ακριβή, ούτε πραγματικά. Τότε, παρουσιάστηκε γενικά το χρέος ότι 6.900.000 ευρώ, όμως, τα χρέη προς την εφορία και το ΙΚΑ ξεπερνούν κάθε λογική και το χρέος είναι μη βιώσιμο.

Επίσης, δεν έχουν ακόμα τελεσιδοικήσει πολλές αποφάσεις του ΣΔΟΕ, που σαν χρήματα είναι πολλά εκατομμύρια. Βρήκαμε έναν σύλλογο, ο οποίος να μην έχει τους βασικούς του υπαλλήλους, καθώς από τις 20/6 βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και από τότε μέχρι τον Σεπτέμβριο, κανείς πλην από εμάς δεν ήρθε σε επαφή με αυτούς. Πριν καν γίνουμε διοίκηση, ήρθαμε σε επαφές με τον καθένα και προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε αυτό το οικονομικό χάσμα. Και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι και οι τρεις υπάλληλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Άρη. Και πρέπει να τους ευχαριστήσω, γιατί έδειξαν κατανόηση και υποχώρηση, καθώς δεν δέχτηκαν να λάβουν χρήματα για το διάστημα, που ήταν σε επίσχεση».

Για τα αγωνιστικά τμήματα: «Όλα τα αγωνιστικά τμήματα βρίσκονταν υπό διάλυση. Το χάντμπολ ανεστάλη η λειτουργία του, κάτι που ήταν πολύ κακό ενόψει του εορτασμού των 100 χρόνων. Όσον αφορά το βόλεϊ, είχαν φύγει ήδη παίκτες εξαιρετικοί και ο χρόνος που είχαμε για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπορεί να σταθεί επάξια, ήταν ελάχιστος. Μόλις στις 23 Αυγούστου η προηγούμενη διοίκηση είχε δώσει το «πράσινο» φως. Υπήρχαν προβλήματα, δηλαδή, αξεπέραστα. Επιπλέον, δεν υπήρχε η δυνατότητα ασφαλιστικής ενημερότητας. Δεν ήταν τακτοποιημένη η εφορία.

Στο κολυμβητικό συναντήσαμε, επίσης, μεγάλα προβλήματα. Ήδη είχαν πάρει τις αποφάσεις τους κάποιοι αθλητές, που προσέφεραν πάνω από δέκα χρόνια και δοξάστηκαν με τον Άρη. Όταν ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, οι αποφάσεις τους ήταν ήδη ειλημμένες. Σήμερα δημιουργήθηκε μια επιτροπή από αξιόλογους ανθρώπους, που θα τρέξουν το τμήμα, όπως πρέπει.

Όσον αφορά στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, το καταλαβαίνετε όλοι πόσο δύσκολο είναι να πας στο Ρύσιο, στα γηπεδάκια του κυρίου Κωνσταντινίδη, απ΄ ότι να πας στις εγκαταστάσεις του Τάκη Νικολούδη, που είναι πιο προσβάσιμες. Έτσι, είχαμε περισσότερες εγγραφές και περισσότερα έσοδα για το σύλλογο.

Στον στίβο, επίσης, ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τον πρωταθλητή, Δημήτρη Γράβαλα και με την Ευαγγελία Γαλένη.

Στο μπάσκετ, γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια και στη γυναικεία ομάδα, που αγωνίζεται στην Α1, ενώ έγινε και προσθήκη νέων ανθρώπων, που θα μπορούν να δίνουν καλύτερες λύσεις.

Δημιουργήθηκε και το τμήμα σκάκι, το οποίο θα λειτουργήσει την επόμενη χρονιά.

Στο πόλο υπάρχει μια καλή οργανωτική δομή και προσδοκούμε σε καλές επιτυχίες.

Στόχος μας είναι ν΄ αγοράσουμε χρόνο και ν΄ αυξήσουμε τα έσοδα. Πρώτο μέλημά μας ήταν πέρα από τα αγωνιστικά τμήματα, ν΄ ανοίξει κανονικά το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο και να μπορέσουμε, όσον αφορά το γυμναστήριο, να είναι αντάξιο των προδιαγραφών σύμφωνα με το νόμο για ένα σύγχρονο κολυμβητήριο.

Επιπλέον έσοδο για τον Ερασιτέχνη είναι τα καταστήματα στο «Κλ. Βικελίδης».

Πήραμε ομόφωνη απόφαση στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο για την πεζοδρόμηση των οδών Μ. Ματθαίου και της Αλκμήνης, για να μπορούν ελεύθεροι και οι περιοίκειοι να περπατούν άνετα.

Σε οικόπεδο που ανήκει στον Α.Σ. Άρης πίσω από τη θύρα 3, πήραμε την απόφαση για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου παγοδρομίου. Έχουμε ήδη προσφορές, αλλά όμως, θα εξετάσουμε και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για ν΄ αυξήσουμε τα έσοδα. Η εγκατάστασή του θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ ήδη έχουμε προσφορές από δύο εταιρίες, που μπορούν μέσα σε 48 ώρες να το έχουν εγκαταστήσεις.

Επίσης, θα δώσουμε στην ΑΡΗΣ εμπορική, καθώς έχει αρκετά καταστήματα στην Παπαναστασίου, που που μέχρι στιγμής δεν φέρνουν έσοδα».

Για τις σχέσεις του Α.Σ. με την ΠΑΕ: «Γίνονται προσπάθειες, ώστε να γεφυρωθεί η διαφορά, καθώς εδώ και δέκα χρόνια δίνουν ελάχιστα χρήματα για την ενοικίαση, με βάση το καταστατικό. Μέχρι στιγμής δεβν μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Όμως η σημερινή διοίκηση του κυρίου Ηλιάδη, κάνει προσπάθειες. Μέχρι στιγμής έχει δώσει από τον Ιούνιο 60.000 ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 18.000 είναι μετρητά».

Για τις σχέσεις του Ερασιτέχνη με την ΚΑΕ: «Από το ματς που έγινε και ήταν κερδοφόρο, μείναμε ικανοποιημένοι από την εκκαθάρισή τους».

Για τις σχέσεις του Α.Σ. με την ΚΜΑ: «Οι σχέσεις μας με την Κοινωνία Μελών Άρη θέλουμε να είναι καλές. Δεν επιθυμούμε τη διάλυσή της. Πρέπει, όμως, να παίζει σωστά τον θεσμικό της ρόλο».

Για τη διοίκηση Ηλιάδη: «Η διοίκηση Ηλιάδη καταβάλλει προσπάθειες, αλλά ο Άρης χρειάζεται έναν μεγάλο επενδυτή και εμείς θα κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι μεγαλομέτοχος ο Α.Σ. Άρης, ούτε η Κοινωνία Μελών Άρη. Εμείς έχουμε από 30,11%. Στις 5 Ιουλίου αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο Α.Σ. Άρης ήταν σύμφωνος. Η απόφαση του πρακτικού μάς ήρθε στις 16 Σεπτεμβρίου και έλεγε ότι μέχρι τις 4 Νοέμβρη θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Και πριν από αυτήν την ημερομηνία, δόθηκε παράταση από την ΠΑΕ. Εμείς δεν έχουμε τα χρήματα για να αγοράσουμε μετοχές, όμως, την υιοθετήσαμε. Εμείς θέλουμε και είναι ανοιχτές οι πόρτες, να βρεθεί μεγάλος επενδυτής».

Για τις σχέσεις του Α.Σ. με τους οργανωμένους συνδέσμους: «Οι νέες διοικήσεις δεν είναι απόφαση ενός. Είναι απόφαση πολλών. Δεν αποφασίζει ένας. Ο λαός του Άρη θέλει επιτυχίες. Όλοι όσοι έχουμε οριστεί από το Ειρηνοδικείο θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, προκειμένου να βελτιώσουμε σε όλους τους τομείς και τα οικονομικά και την αγωνιστική ανάπτυξη των τμημάτων. Αυτή είναι η θέση μας».

Για το αν ήθελε να ‘ρίξει’ τη διοίκηση Ηλιάδη: «Δεν μ΄ ενδιαφέρει να έρθω σε ρήξη με τη διοίκηση Ηλιάδη, ούτε μ΄ ενδιαφέρει η ΠΑΕ. Εμένα αυτό που μ΄ ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ένας μεγάλος επενδυτής, που θα πάει τον Άρη ψηλά, εκεί που πρέπει. Την Παρασκευή πριν εκδικαστεί η απόφαση για το άρθρο 99, είχε δοθεί εντολή στο νομικό εκπρόσωπο του Α.Σ. Άρης να συναινέσει και ήταν παρών, ενώ ειπώθηκε ότι εμείς δεν στηρίξαμε την προσπάθεια. Όπως και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στο μέλλον».

Για το παγοδρόμιο και τις ‘κατηγορίες’ που δέχτηκε ότι είναι επικοινωνιακό κόλπο:  «Εγώ έχω στα χέρια μου τις σχετικές προτάσεις και σε πόσο χρόνο μπορεί να εγκατασταθεί. Ο χώρος πίσω από τη θύρα 3 είναι επαρκής για να κατασκευαστεί».

Για τις φήμες που τον θέλουν να επιθυμεί τη διάλυση της ΚΜΑ: «Εγώ είμαι μέλος της ΚΜΑ και θέλω να υπάρχει. Αλλά ποιος πήρε την απόφαση να είναι τα γραφεία του Α.Σ. Άρης στην Αλκμήνης, τα οποία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των εφόρων των αγωνιστικών τμημάτων, και γιατί να μην είναι εκεί που ήταν επί της Παπαναστασίου, όπου οι χώροι είναι μεγαλύτεροι».

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων: «Έχουν γίνει οι σχετικές επαφές με επιφανείς Αρειανούς, όπως τους κ.κ. Ιωαννίδη, Ζορπίδη, Τσαρουχά, Παπαγεωργίου, Χαριτωνίδη. Μας έχουν προταθεί και κάποιοι άνθρωποι από την ΚΜΑ και πιστεύω ότι εντός των ημερών θα γίνει η συγκέντρωση και θα τρέξουμε με γρήγορους ρυθμούς, για να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Να δει και να μάθει η κάθε οικογένεια ότι η ιστορία μας είναι τεράστια».

Για το αν σκοπεύει να κάνει κινήσεις για ν΄ αυξηθούν τα μέλη του Α.Σ.: «Κατά την προσωπική μου άποψη, καλώς κάνουν ορισμένοι και είναι μέλη του Golden Club και της ΚΜΑ, αλλά είναι απαράδεκτο να μην είναι και μέλη του Α.Σ.. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σ΄ ένα club ή σε μια Λέσχη και όχι στη «μάνα» του συλλόγου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε παλιά μέλη και να βρούμε τον αντί-Νάτση. Με πρόταση δική μου που πέρασε παμψηφεί από το συμβούλιο, όλοι όσοι οφείλουν τα προηγούμενα χρόνια, μπορούν να δώσουν 5 ευρώ για να ξοφλήσουν τις επόμενες χρονιές και να ξεκινήσει κανονικά η συνδρομή τους για το 2014. Επίσης, μία δεύτερη σκέψη είναι όλοι οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες στα αγωνιστικά τμήματα, θα τους παροτρύνουμε να γίνουν μέλη του Α.Σ.».

To Top