ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η σχέση ζωής του Δεληζήση με τον Μυροφορίδη και τα… προφητικά λόγια

“Ευχαριστώ και έναν άνθρωπο που δεν είναι πια κοντά μας, τον Παύλο Μυροφορίδη, χάρη και σε αυτόν ήρθα στον Άρη”… Με αυτές τις είκοσι λέξεις, ο Γιώργος Δεληζήσης αναφέρθηκε από… καρδιάς στον άνθρωπο που τον θεωρούσε πραγματικά αδελφό και έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή…

Η σχέση φιλίας του Δεληζήση με τον Μυροφορίδη ήταν σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο “Δέλη” στο αντίο του.

Συνεργάτες, φίλοι, αλλά και κουμπάροι οι δυο άνδρες είχαν μια μοναδική σχέση. Ο ίδιος ο Μυροφορίδης ήταν αυτός που έλεγε και ξαναέλεγε ότι ο Δεληζήσης μπορούσε να αγωνιστεί και στα “σαλόνια” της μεγάλης κατηγορίας.

Μάλιστα είχε δηλώσει για τον μέχρι χθες αρχηγό του Άρη: “Όταν λέω τόσα χρόνια ότι ο Δεληζήσης είναι παίκτης άλλου επιπέδου, δεν με πιστεύανε. Του στερήσανε καριέρα στην Α’ Εθνική για χρόνια και στην Εθνική Ελλάδας. Δεν είχε ποδοσφαιρικό ταβάνι. Ο Γιώργος ότι ζει στο ποδόσφαιρο, το έχει κατακτήσει με κόπο. Το αξίζει πραγματικά. Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο η ψυχολογία κάθε ανθρώπου είναι πολύ σημαντική στην εξέλιξή του. Ο Γιώργος είναι γεννημένος αρχηγός. Δεν έγινε αρχηγός στον Άρη όταν ήρθε 29 χρονών. Είναι το DNA του τέτοιο. Είναι αρχηγός μ’ όλη τη σημασία της λέξης. Τον γνωρίζω από μικρό παιδί και ξέρω τη συμπεριφορά του. Από 16-17 ετών συμπεριφέρεται σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Μάλιστα αποδείχθηκε και προφητικός ο Μυροφορίδης όταν ρωτήθηκε για το μέχρι πότε μπορεί να αγωνίζεται ο Δεληζήσης. “Μακάρι να παίξει στον Άρη μέχρι τα 37. Κάποιον παίκτη μπορείς να τον έχεις στα αποδυτήρια και να σου δώσει κι άλλα πράγματα» είχε πει και η μοίρα τα έφερε έτσι να κλείσει την καριέρα του στον Άρη στα 37 του χρόνια (έχει γεννηθεί 1/12/1987).

Από την πλευρά του, ο Δεληζήσης πάντα ομολογούσε ότι ο “Μύρο” ήταν ο άνθρωπος που τον στήριξε σαν οικογένεια. “Βλέπω με το ένα μάτι και δεν ξέρω αν παγκοσμίως υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής με τέτοιο πρόβλημα που να έκανε καριέρα και να έγινε αρχηγός σε μεγάλη ομάδα της χώρας του. Το κατάφερα, ξεπέρασα τα εμπόδια, αναγκάστηκα να αναπτύξω την περιφερειακή μου όραση από παιδί και αν βρεθούν να πουν ότι με βοήθησαν, θα σου πω ότι κανείς δεν με βοήθησε, μόνο η οικογένειά μου και ο Παύλος Μυροφορίδης” είχε εξομολογηθεί με αφορμή το γνωστό θέμα με την όραση που αντιμετωπίζει από μικρό παιδί…

*** Η φωτογραφία είναι από το γλέντι του γάμου του Δεληζήση με κουμπάρο τον Μυροφορίδη.

 

To Top