Η Τσιαρτσιάνη δεν ξεχνάει τον Άρη και ονειρεύεται το Λονδίνο! (photos)

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη είναι Άρης και δεν το κρύβει. Μπορεί να μην είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς τι συμβαίνει στον αγαπημένο της σύλλογο, καθώς είναι συνέχεια με μία βαλίτσα στο χέρι, ωστόσο, με την πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσει συγγενείς και φίλους, προκειμένου να ενημερωθεί. Η ίδια, άλλωστε, ομολογεί μέσα από τις δηλώσεις της στο PRESSARIS ότι έχει… οικογενειακές καταβολές, καθώς ο πατέρας της ήταν αυτός που την μύησε στην αρειανή ιδέα!

Όταν ήταν μικρή η Μαρία, την έπαιρνε μαζί του στο Αλεξάνδρειο, για να παρακολουθήσουν αγώνες μπάσκετ (την παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών) και συνεπώς δεν άργησε να βαφεί στα «κίτρινα».

Τα χρόνια πέρασαν, με την ίδια να επιλέγει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο βόλεϊ, ξεκινώντας αρχικά από τον Φιλαθλητικό, περνώντας στη συνέχεια στην έτερη ομάδα της πόλης, τον Ηρακλή, πριν μετακομίσει στην Αθήνα και στα Βριλήσσια. Όταν ήρθε η πρόταση από τον Άρη, δεν μπορούσε να αρνηθεί και έτσι τη σεζόν 2004-05 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, για να αγωνιστεί με την κίτρινη φανέλα στο πρωτάθλημα της Α1. Μάλιστα, εκείνη ήταν και η τελευταία χρονιά, που η Μαρία Τσιαρτσιάνη αγωνίστηκε στη σάλα, αφού στη συνέχεια την κέρδισε η άμμος και οι μονομαχίες σε αυτήν. Το δελτίο της, ωστόσο, παραμένει στον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο και ίσως κάποια μέρα ενεργοποιηθεί και πάλι….

Η ίδια, μιλώντας για λογαριασμό του PRESSARIS από την Πλατεία Αριστοτέλους, όπου αυτές τις ημέρες διεξάγεται το Grand Slam του Πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ 2012, θυμήθηκε την θητεία της στον Άρη, ενώ αναφέρθηκε και στα πρώτα της βήματα στον χώρο, αλλά και στο πώς αισθάνεται τώρα, έχοντας κατακτήσει προ ημερών το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία επέλεξε να αγωνιστεί σε αγώνες μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια και μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιλογή της να το κάνει αυτό στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη. Και οι κάτοικοι, όμως, της συμπρωτεύουσας επεφύλαξαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα στο «δικό» τους κορίτσι, ενώ ο αντρικός πληθυσμός όλο και αυξάνονταν την ώρα που η Θεσσαλονικιά έδινε τη δική της μάχη στην άμμο. Γιατί άραγε;

«Μπορεί κάποτε να επιστρέψω!»

Όσον αφορά στα του Άρη και αν θα σκέφτονταν το ενδεχόμενο να επιστρέψει μία μέρα στην αγαπημένη της ομάδα, η Μαρία Τσαρτσιάνη αποκάλυψε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα… Εξάλλου, τα πράγματα στον αθλητισμό αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, και συνεπώς δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Πάντως, δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να επιστρέψω μια μέρα στον Άρη».

Επίσης, η Θεσσαλονικιά αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ θυμήθηκε την χρονιά της στον Άρη: «Αγωνίστηκα στον Άρη τη σεζόν 2004-05 και ήταν μία καλή χρονιά για την ομάδα. Μάλιστα, εκείνη η χρονιά θα μου μείνει αξέχαστη, καθώς αγωνίστηκα σε τρεις διαφορετικές θέσεις…. Ξεκίνησα ως διαγώνιος, έπαιξα στο κέντρο, αλλά και ως ακραία».

Σε ερώτηση για το αν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον αγαπημένος της σύλλογο υπογράμμισε πως «η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, που λείπω για μεγάλα διαστήματα, δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, αν και μόλις βρω ευκαιρία, φροντίζω να ρωτάω για να ενημερώνομαι. Εύχομαι, πάντως, το καλύτερο για την ομάδα μου και να βρει τον δρόμο της…».

«Έρωτας» με την πρώτη ματιά!

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη μπορεί να ξεκίνησε ως αθλήτρια στη σάλα, ωστόσο, δεν άργησε να μεταπηδήσει στο μπιτς βόλεϊ, στο οποίο και έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά τα τελευταία χρόνια. Στην άμμο, άλλωστε, έχει ζήσει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα της ως αθλήτρια. «Το… μικρόβιο του μπιτς βόλεϊ μου μπήκε πριν από μία δεκαετία περίπου. Τότε, παρακολουθούσα ως θεατής τα τουρνουά, που διοργανώνονταν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο και άρχισα να το σκέφτομαι. Δεν άργησα, μάλιστα, να το πάρω και απόφαση. Αυτό ήταν… Από εκεί και μετά κόλλησα». Από τότε μέχρι σήμερα, βέβαια, η Θεσσαλονικιά αθλήτρια έχει συγκεντρώσει πολλά μετάλλια σε διάφορα τουρνουά τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.

Λονδίνο καλεί Μαρία

Εδώ και λίγες ημέρες, η Μαρία Τσιαρτσιάνη ζει το δικό της όνειρο, έχοντας τσεκάρει μαζί με τη συμπαίκτριά της, Βίκυ Αρβανίτη, το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά για τη Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια, που ήταν παρούσα και στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο, με συμπαίκτρια, όμως, τότε την Θάλεια Κουτρουμανίδου. «Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, που πετύχαμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Από εκεί και πέρα, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και περνάει από το χέρι μας, για να φέρουμε μια διάκριση στη χώρα μας. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

* Ευχαριστούμε την Ελένη Τσαλκατίδου για τη βοήθειά της στην συνέντευξη της Μαρίας Τσιαρτσιάνη.

To Top