ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η υπόκλιση των οπαδών του ΟΦΗ στον μεγάλο Συρόπουλο

Η υπόκλιση του ΟΦΗ στον μεγάλο Βαγγέλη Συρόπουλο. Η ιστοσελίδα oficrete.gr κατέγραψε την υπόκλιση των οπαδών της Κρήτης και ειδικά των φιλάθλων στον θρυλικό “τάπα” αναδημοσιεύοντας το σχετικό αφιέρωμα στον Νίκο Χρηστίδη από την σελίδα sport-retro.gr.

Συγκεκριμένα:

“Φτάνουμε στη σεζόν 1968-69. Μέχρι τότε οι στόχοι και η δυναμική της διοίκησης περιορίζονταν στο να νικήσουμε απλά τον ΠΑΟΚ, όμως είδαμε ότι ήμασταν ομάδα με δυνατότητες και προσπαθήσαμε για κάτι παραπάνω.

Συνέβη, μάλιστα, και ένα ξεχωριστό περιστατικό εκείνη τη σεζόν. Παίζαμε με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Άρης θα κατέβαινε με 5 ερασιτέχνες στον αγώνα. Μας τηλεφώνησαν οι παράγοντες του ΟΦΗ και μας είπαν πως θα μας φιλοξενούσαν, αρκεί να μην ερχόταν ο Συρόπουλος.

Αιτία ήταν ο αγώνας του πρώτου γύρου επειδή ο Συρόπουλος ήρθε σε αντιπαράθεση με αυτούς. Εμείς αρνηθήκαμε να κατέβουμε χωρίς αυτόν, επειδή ήταν η ψυχή της ομάδας και μας έσπρωχνε στα δύσκολα. Όταν μαθεύτηκε πως ο Συρόπουλος ήταν στην αποστολή, οι οπαδοί του ΟΦΗ ήρθαν στο ξενοδοχείο που διαμέναμε και έκαναν φασαρία όλη τη νύχτα.

Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας ο Συρόπουλος, ο οποίος ποτέ του δεν έκανε ζέσταμα, βγήκε για προθέρμανση, προκειμένου να τον δουν οι γηπεδούχοι. Όλοι οι παίκτες της κρητικής ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα έπεφταν δυναμικά πάνω του, με αποτέλεσμα όλοι οι υπόλοιποι να μένουμε ελεύθεροι.

Καταφέραμε να νικήσουμε 2-1 στο τέλος και ο κόσμος του ΟΦΗ, από εκεί που έδειχνε το «μίσος» του για τον Συρόπουλο, άρχισε να τον χειροκροτεί. Ο λόγος; Επειδή δεν φοβήθηκε και δεν λύγισε. Ο λαός της Κρήτης το εκτίμησε αυτό”.

To Top