Η Φιορεντίνα τιμωρήθηκε με ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών λόγω ρατσιστικών συνθημάτων

Η Φιορεντίνα τιμωρήθηκε με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή, μετά από ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από οπαδούς της εναντίον τριών παικτών της Γιουβέντους, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/11) η Serie A.

Οι προσβολές στόχευαν τους Ντούσαν Βλάχοβιτς, Μόιζε Κέιν και Γουέστον ΜακΚένι πριν και μετά την εντός έδρας ήττα με 0-1 από τη Γιουβέντους την Κυριακή.

Η Serie A διευκρίνισε ότι η τιμωρία θα ισχύει για ένα χρόνο και ότι με την παραμικρή παρόμοια ενέργεια, θα μετατραπεί σε κεκλεισμένων θυρών για έναν αγώνα, με πρόσθετες κυρώσεις σε κάθε επανάληψη.

Αυτά τα ρατσιστικά συνθήματα αποτελούν μέρος μιας σειράς επεισοδίων στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όπου ακροδεξιές ομάδες φιλάθλων είναι τακτικά παρούσες.

Τον Αύγουστο, η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση του ρατσισμού «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για το ιταλικό ποδόσφαιρο, καταγγέλλοντας πράξεις «σωματικής και λεκτικής βίας εναντίον παικτών αφρικανικής καταγωγής».
Επιπλέον, η λέξη «τσιγγάνος» χρησιμοποιείται κυρίως από ομάδες οπαδών ως προσβολή που απευθύνεται σε παίκτες από την Ανατολική Ευρώπη και τους Βλκάνιους, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

To Top