Στις 27/11 ανακοινώνει η FIBA τις χώρες διεξαγωγής των Προολυμπιακών Τουρνουά

Η αγωνία κορυφώνεται για την εθνική, καθώς η FIBA ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα κάνει γνωστές ποιες θα είναι οι τέσσερις χώρες που θα διοργανώσουν τα ισάριθμα Προολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η κλήρωση, την οποία θα κάνει ο πρώην σταρ του ΝΒΑ, Λούολ Ντενγκ, θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στο house of basketball στη Γενεύη. Νωρίτερα, την ιδια ημέρα, θα ανακοινωθούν οι χώρες που θα αναλάβουν την διεξαγωγή των Προολυμπιακών τουρνουά, όπως και τα κριτήρια της κλήρωσης

Η ΕΟΚ έχει καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά, ώστε οι Έλληνες διεθνείς να έχουν… έκτο παίκτη στο παρκέ στην προσπάθεια πρόκρισης το ελληνικό φίλαθλο κοινό. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το κλειστό των Άνω Λιοσίων και το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) συγκεντρώνουν τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή ενός Προολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ, με το ΣΕΦ να φαίνεται ως το πιο επικρατέστερο μετά την αύξηση της χωρητικότητάς του και καθώς στο ΟΑΚΑ αναμένεται να γίνονται εργασίες ανακαίνισης από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκείνο το διάστημα.

Το κόστος της ανάληψης ενός Προολυμπιακού Τουρνουά ανέρχεται στα 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ, με την ΕΟΚ να προγραμματίζει να καλύψει τα έξοδα μέσω δικών της πόρων, ιδιωτικών χορηγιών και κρατικής επιχορήγησης.

Από την Ευρώπη φάκελο υποψηφιότητας έχει καταθέσει και η Ισπανία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες Σλοβενία, Μαυροβούνιο και Λιθουανία έχουν εκφράσει επίσης ενδιαφέρον.

Τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, θα διεξαχθούν από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου.

Σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά εκ των τεσσάρων θα μετέχουν έξι ομάδες.

Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του Παρισιού είναι οι εξής: Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γεωργία, Φινλανδία, Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Αίγυπτος, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

To Top