ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Φραγκοπούλου έφερε με το… σπαθί της το πρώτο χρυσό στον Άρη! (photos)

Σημαντικές διακρίσεις στην ξιφασκία και το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τον Άρη!

Όπως ενημέρωσε ο ΑΣ Άρης:

“Δεν έκλεισε επισήμως δύο μήνες ζωής το τμήμα ξιφασκίας του Α.Σ. ΑΡΗΣ  που ιδρύθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017 και η ξιφαθλήτρια μας Αναστασία Φραγκοπούλου έφερε το πρώτο μας χρυσό μετάλλιο νικώντας αήττητη εννέα στους εννέα αγώνες, ισάριθμες αντιπάλους ηλικίας 8-10 ετών στους αγώνες ανάπτυξης που οργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ. Ακόμη τρεις ξιφαθλητές του ΑΡΗ διακρίθηκαν στους αγώνες, καθιστώντας το Σύλλογο μας υπολογίσιμο στη σπάθη.

Ειδικότερα, η Αναστασία Φραγκοπούλου νίκησε στον όμιλο σε πέντε αγώνες με σκορ  5-0, 5-3, 5-0, 5-2, 5-1 κατατασσόμενη 3η στην αρχική κατάταξη των αγώνων και προκρινόμενη πανηγυρικά στη φάση των αγώνων αποκλεισμού. Εκεί, αναμενόμενα, νίκησε εύκολα στους πρώτους της δύο αγώνες με 10-1 και 10-7 αντίστοιχα και παρέμεινε στην 4άδα της τελικής φάσης των αγώνων. Στην τετράδα είχε να αντιμετωπίσει τις επίσης αήττητες μέχρι τη στιγμή εκείνη αθλήτριες από τους άλλους ομίλους, που είχαν την 2η και την 1η θέση στην αρχική κατάταξη.

Στον ημιτελικό η Αναστασία νίκησε δύσκολα 10-5, καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-5 στο ημίχρονο και το ανέτρεψε στο 2ο ημίχρονο, ενώ στον τελικό είχε να αντιμετωπίσει την 1η της αρχικής κατάταξης που μέχρι εκείνη τη στιγμή παρέμενε επίσης αήττητη στην κορυφή του διαγωνισμού, η αθλήτριά μας όμως  κατάφερε το 10-6, αποδεικνύοντας ότι έχει καλές βάσεις για το επίπεδο της ηλικίας της κι ότι στο μέλλον με συνέπεια θα μπορέσει να μας κάνει όλους υπερήφανους.

Επίσης πολύ καλές παρουσίες είχαν και τα αγόρια του Α.Σ. ΑΡΗΣ, ανεξάρτητα εάν επισκιάστηκαν από τη μεγάλη διάκριση της Αναστασίας.

Πρώτος το χορό άνοιξε ο 11χρονος Γκυ Λεωτόν, στην κατηγορία 11-14 ετών. Με πολύ δύσκολη κλήρωση, νίκησε δύο στους πέντε αγώνες και βρέθηκε στην 22η θέση. Στο νοκ άουτ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον 11ο της κατάταξης. Αρχικά βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 1-5 ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την επίδοση του δίνοντας τέσσερα χτυπήματα που δεν ήταν αρκετά για να νικήσει κι αποκλείσθηκε (ο αγώνας νοκ αουτ λήγει στα 10).

Την καλύτερη επίδοση είχαν στους ομίλους των ηλικιών 8-10 οι Θωμάς Γρόλλιος και Λάζαρος Λεωτόν που έκαναν αμφότεροι από τρεις νίκες και δύο ήττες με καλό σκορ με αποτέλεσμα να βρεθούν στην 10η και 11η θέσεις αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ο Θωμάς Γρόλλιος, παρά τη χειρότερη θέση που βρισκόταν κατανίκησε με 10-1 τον Χατζή του Πανελληνίου, που ήταν μέχρι τότε 7ος, και προκρίθηκε αυτός ως ο 7ος στους οκτώ. Έτσι, βρέθηκε να αντιμετωπίζει τον 2ο στην κατάταξη, Δημητρόπουλο Παναγιώτη, ο οποίος  αναδείχθηκε και ο νικητής των αγώνων . Αντίστοιχα ο Λάζαρος Λεωτόν δίνοντας ένα πολύ καλό αλλά δύσκολο κι αμφίρροπο αγώνα με τον Αντωνίου Γεώργιο – Παναγιώτη, τον 6ο της κατάταξης έχασε τελικά 9-10 κι έμεινε στην 11η θέση.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους γονείς των παιδιών για τη στήριξη τους καθώς και τους προπονητές του τμήματος,  Γιώργο Τσουρούτα, Γιώργο Αηραπετιάν και Ιάσονα Λεσγίδη για τη θαυμαστή προσπάθεια τους και προσκαλεί όλους τους φιλάθλους να δοκιμάσουν τις δεξιότητες στο ξίφος του Θεού!

Οι προπονήσεις γίνονται τα Σαββατοκύριακα .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Εφόρους Ξιφασκίας τον κ. Χρήστο Γρόλλιο 6944.441.949 και τον Λεωτόν Τζώρτζη 6945.875.921 ή μέσω της σελίδας της ξιφασκίας στο Facebook https://www.facebook.com/Aris.3ifaskia/?fref=ts

Η ξιφασκία είναι άθλημα που μπορεί κανείς να αγωνιστεί έως και 70 ετών plus!

Η Αναστασία Φραγκοπούλου χαμογελαστή περιμένει υπομονετικά τελευταία να πάρει το Χρυσό μετάλλιο από τον Χρήστο Γρόλλιο, που κλήθηκε τιμητικά να κάνει την απονομή ως ο Έφορος Ξιφασκίας του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

Στη φωτογραφία ο Ιωάννης Μανομενίδης, τεχνικός σύμβουλος του Α.Σ. ΑΡΗΣ στην ξιφασκία και συντονιστής του Οργανισμού Ανάπτυξης της Ξιφασκίας στη Βόρεια Ελλάδα μαζί με όλους τους αθλητές του Α.Σ. ΑΡΗΣ  που συμμετείχαν στην διοργάνωση”.

To Top