ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ψυχή, η μεταμόρφωση του Λόκετ, ο… γουρλής, οι σωστές ενέργειες και η νίκη που δείχνει πλέι οφ!

 Ο λαβωμένος Άρης κατάφερε στο Περιστέρι να πάρει μια μεγάλη νίκη που αλλάζει πλέον τους στόχους του. Αν στην αρχή της χρονιάς με μικρό μπάτζετ ο στόχος ήταν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και η αξιοπρεπής παρουσία της μετά το νικηφόρο πέρασμα από το γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» όλα αλλάζουν . Η ομάδα μπορεί να κερδίσει μια θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος  και γιατί όχι μια θέση στην πρώτη εξάδα.

Εγώ θα ήθελα πρώτα να δώσω τα εύσημα στην διοίκηση που με κάποιες ενέργειες της έδειξε στους παίκτες ότι παρά την φυγή του Χάνλαν δεν θα πρέπει να τα παρατήσουν.

Πρώτη ενέργεια ήταν η επιστροφή του Τζέιμς Κέλι. Θα μπορούσαν να μην το κάνουν και να γλυτώσουν τα υπόλοιπα χρήματα του συμβολαίου του , σε μια δύσκολη εποχή στο οικονομικό τομέα  όχι μόνο για τον Άρη αλλά και όλες τις ομάδες της Α1.

Η δεύτερη ενέργεια ήταν η μετάβαση της ομάδας στην Αθήνα αεροπορικώς και όχι οδικώς με το πούλμαν και η παραμονή της σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

Ο Άρης λοιπόν πήγε σαυτό το παιχνίδι χωρίς άγχος , με καλή ψυχολογία και  τον Κέλι αν και  ανέτοιμο στην αποστολή. Το μοναδικό μείον ήταν η απουσία του Γιάννη Καστρίτη που λόγω ασθένειας έμεινε στην Θεσσαλονίκη . Αλλά τον αντικατέστησε επάξια ο συνεργάτης του Δημήτρης Βαρβούνης που είναι ικανός αλλά  και γουρλής αφού η δεύτερη παρουσία του στον πάγκο σαν πρώτου προπονητή οδήγησε την ομάδα σε  ισάριθμη νίκη (η πρώτη ήταν στην Πάτρα με Προμηθέα).

Στον αγωνιστικό τομέα οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν  μηδενός εξαιρουμένου έπαιξαν με ψυχή και δεν τα παράτησαν ποτέ ,ακόμη και στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου που οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ.

Κορυφαίος του Άρη και η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Έρικ Λόκετ  που παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος ειδικά στο επιθετικό τομέα. Τον ξέραμε σαν μαχητή και χθες τον είδαμε και σαν σκόρερ αφού πέτυχε 16 πόντους ( Το 23% από τους συνολικά 70 πόντους της ομάδας). Μάλιστα ήταν εύστοχος στα σουτ έξω από την γραμμή των 6,75μ . Είχε 60% (3/5).

Πέτυχε τρία τρίποντα σαυτό το παιχνίδι  όταν  είχε πέντε συνολικά στα προηγούμενα είκοσι παιχνίδια. Μακάρι να συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις και να καλύψει στο μέτρο του δυνατού την επιθετική προσφορά του Χάνλαν που δεν είναι πλέον στην ομάδα.

Τώρα υπάρχει την Μεγάλη Τετάρτη  ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι  στον ναό του μπάσκετ το Παλέ με τον ΠΑΟΚ που πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία . Και για να έρθει η νίκη πρέπει να συμβάλει και ο Αρειανός λαός.

Το γήπεδο πρέπει να είναι κατάμεστο και η ατμόσφαιρα να είναι τέτοια που να θυμίζει ένδοξες εποχές του παρελθόντος. ΑΡΕΙΑΝΕ φίλαθλε στάσου τώρα δίπλα στον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ που έχει ανάγκη από την υλική και ηθική σου βοήθεια.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top