Η 12άδα της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς έχει τον 41χρονο Σκόλα για πέμπτη φορά

Από την Αθήνα του 2004 μέχρι το Τόκιο του 2021 ο Λουίς Σκόλα θα εμφανιστεί για πέμπτη φορά σε ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ. Η τελική 12άδα της Αργεντινής έχει όλα τα νέα αστέρια της σύγχρονης εποχής, μαζί και τον Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ της ΑΕΚ.

Μέχρι ν’ αποφασίσει ν’ αποσυρθεί από το μπάσκετ ο Λουίς Σκόλα θα παραμένει, ασυζητητί, ενεργό στέλεχος της εθνικής Αργεντινής. Αν και στις 20 Απριλίου ο βετεράνος σέντερ συμπλήρωσε 41 χρόνια ζωής, μόνο κάτι απρόοπτο θα του στερούσε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αφού κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ο Σέρχιο Ερνάντες τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή της “αλμπισελέστε” για το τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Ο Σκόλα ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα πριν από 17 χρόνια, δίπλα στον Μανού Τζινόμπιλι (που επισκέφτηκε την ομάδα συνομιλώντας με τους πάντες), και θα εμφανιστεί για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ύστερα από την παρουσία του στο Πεκίνο (χάλκινο μετάλλιο), στο Λονδίνο (τέταρτη θέση) και στο Ρίο ντε Τζανέιρο (όγδοη θέση).

Ο εκλέκτορας Ερνάντες περιέγραψε την ημέρα ως τη χειρότερη της προετοιμασίας, διότι έπρεπε να καταλήξει στους 12 παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο νέος φόργουορντ της ΑΕΚ Χουάν Πάμπλο Βουλέτ, και ν’ αποκλείσει άλλους.

Συνολικά, την αποστολή της Αργεντινής απαρτίζουν οι:

Φακούντο Καμπάτσο – Ντένβερ Νάγκετς

Νικολάς Λαμπροβίτολα – ελεύθερος

Λούκα Βιλδόσα – Νιου Γιορκ Νικς

Νικολάς Μπρουσίνο – Γκραν Κανάρια

Λεάντρο Μπολμάρο – Μπαρτσελόνα

Γκαμπριέλ Ντεκ – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Πατρίσιο Γκαρίνο – ελεύθερος

Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ – ΑΕΚ

Λουίς Σκόλα – Βαρέζε

Μάρκος Ντελία – Τριέστε

Ταγιαβέκ Γκαλίτσι – Ρεγάτας Κοριέντες

Φρανσίσκο Κάφαρο – Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια

Η Αργεντινή έχει κληρωθεί στον 3ο όμιλο του τουρνουά μαζί με την οικοδέσποινα Ιαπωνία, την Ισπανία των αδερφών Γκασόλ και τη Σλοβενία του τρομερού Λούκα Ντόντσιτς. Στόχος της είναι μία εκ των πρώτων δύο θέσεων ή τουλάχιστον η πρόκριση στην 8άδα ως μία εκ των δύο καλύτερων τρίτων, διότι το σύστημα διεξαγωγής έχει αλλάξει πλέον.

To Top