Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτο κρούσμα στο Ολυμπιακό Χωριό

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020 Τοσίρο Μούτο ανακοίνωσε ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα από φιλοξενούμενο, ο οποίος ύστερα από έλεγχο διεγνώσθη θετικός.

Στη… φούσκα του Ολυμπιακού Χωριού «τρύπωσε» η Covid-19. Ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020 Τοσίρο Μούτο ανακοίνωσε ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα από φιλοξενούμενο, ο οποίος ύστερα από έλεγχο διεγνώσθη θετικός.

Ο αξιωματούχος βρίσκεται σε καραντίνα αλλά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός κατά πόσο είναι ασφαλής η διοργάνωση.

«Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν. Οι διοργανωτές πρέπει να προσπαθούν να ακολουθούν όλα τα μέτρα και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι οι Αγώνες δεν αποτελούν κίνδυνο. Κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε τυχόν εστίες», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Τόκιο 2020» Σέικο Χασιμότο.

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 40 άνθρωποι που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν βρεθεί θετικοί. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αθλητές. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους έχουν πάρει αυστηρά μέτρα, και ένα από αυτά είναι τα καθημερινά τεστ στα οποία υποβάλλονται όλοι όσοι συμμετέχουν.

Μεγάλη ανησυχία όμως υπάρχει και στις αποστολές. Όπως αποκάλυψε η Καθημερινή, είναι δεκάδες οι αθλητές από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν θετικοί λίγο πριν την αναχώρησή τους και αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες προσέλευσης στο Ολυμπιακό Χωριό.

Πηγή: kathimerini.gr

To Top