Η CAF πρώτη συνομοσπονδία που στηρίζει επίσημα το σχέδιο της FIFA για διετές Μουντιάλ

Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Αφρικής (CAF) έδωσε σήμερα την υποστήριξή της στη FIFA για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Η CAF είναι επομένως η πρώτη συνομοσπονδία που ενέκρινε επίσημα και δημόσια το σχέδιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όταν ομόφωνα οι ηγέτες των 54 εθνικών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου της Αφρικής ψήφισαν «ναι» στην «απόφαση του συμβουλίου της FIFA για διεξαγωγή μελέτης σκοπιμότητας» για ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όλοι σήκωσαν τις πράσινες κάρτες τους στην 13η έκτακτη γενική συνέλευση της CAF στην έδρα της στο Κάιρο, παρουσία της ηγεσίας της FIFA, ενώ η CAF ψήφισε επίσης υπέρ μιας αφρικανικής Super League για «να βελτιώσει την ποιότητα του αφρικανικού ποδοσφαίρου και να δημιουργήσει εισόδημα για όλους τους συλλόγους, είτε συμμετέχουν είτε όχι» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αφρικανικής συνομοσπονδίας, Πατρίς Μοτσέπε.
Αλλά o επικεφαλής της CAF, ο οποίος ρωτήθηκε γι’ αυτό το θέμα, αρνήθηκε να δώσει σύνθεση, χρονοδιάγραμμα ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Οι ψηφοφορίες γίνονται λιγότερο από ένα μήνα πριν από μια «εικονική» σύνοδο κορυφής που συγκάλεσε η FIFA, προκειμένου να συζητηθεί στις 20 Δεκεμβρίου (χωρίς ψηφοφορία) η πρότασή της για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ήδη αλλάξει πρόσφατα, αφού 48 ομάδες, μεταξύ των οποίων και εννέα από την αφρικανική ζώνη, θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης του 2026 (σ.σ. θα τη «φιλοξενήσουν» από κοινού ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό), έναντι των 32 που είναι σήμερα.

To Top