Η Conmebol στηρίζει τον Ινφαντίνο για πρόεδρο της FIFA

Η εκτελεστική επιτροπή της Νοτιοαμερικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Conmebol) θα στηρίξει τον Τζιάνι Ινφαντίνο, νυν πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), προκειμένου να επανεκλεγεί τον Μάρτιο του 2023.

«Μετά από ανταλλαγή απόψεων για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Ινφαντίνο έλαβε την ομόφωνη υποστήριξη των ενώσεων μελών της Conmebol», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Conmebol.

Λϊγο πριν την ανακοίνωση στήριξης στον Ινφαντίνο, ο Ιταλοελβετός πρόεδρος της FIFA από το 2016, είχε συμμετάσχει σε συνάντηση με τη διοίκηση της Conmebol.

Ο Ινφαντίνο, μετέβη στην μόνιμη έδρα της Conmebol στην πόλη Λούκε, στα προάστια της πρωτεύουσας της Παραγουάης, Ασουνσιόν, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο, Αλεχάντρο Ντομίνγκες και αφού προηγουμένως, παρευρέθηκε στα εγκαίνια ενός κέντρου αφιερωμένου στο ποδόσφαιρο γυναικών, που κατασκεύασε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παραγουάης.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα βρεθεί στο 73ο Συνέδριο της FIFA, τον Μάρτιο του 2023, στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία ως επικεφαλής της. Ο έμπειρος παράγοντας, ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2016, όταν η FIFA συγκλονιζόταν από ένα σκάνδαλο διαφθοράς, το γνωστό και ως «FifaGate».

To Top