Η EuroLeague βάζει άμεσα Play-In και προσθέτει δύο ομάδες

Φρεσκάρισμα εν όψει για τη EuroLeague, στην οποία θα μπει άμεσα το Play-In Tournament για να ακολουθήσουν δύο ακόμη ομάδες που θα ανεβάσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 20. Οι υποψήφιες πόλεις και οι οργανισμοί που ενδιαφέρουν.

Οι συζητήσεις στη γενική συνέλευση της EuroLeague, είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, όμως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχουν αυτά που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε τι θα αφορούν; Στο φρεσκάρισμα της διοργάνωσης, το οποίο θα γίνει και το ερχόμενο, αλλά και το επόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να θεσπιστεί Play-In Tournament την περίοδο 2023/24 (επιθυμία πολλών προπονητών, με τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι αυτός που ξεκίνησε τη συζήτηση), ώστε οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου να προκρίνονται απευθείας στα playoffs και εκείνες που θα τερματίζουν στις θέσεις 7 έως 10 να παλεύουν σε ένα τουρνουά για να πάρουν το έβδομο και το όγδοο εισιτήριο για την post season (ο νικητής του 7-8 θα αντιμετωπίζει ως έβδομος τον δεύτερο, ενώ ο ηττημένος θα αντιμετωπίζει τον νικητή του 9-10 για να πέσει στον πρώτο της κανονικής περιόδου αν το Play-In διεξαχθεί σε μορφή NBA ή ο 7 θα παίζει με τον 10 κι ο 8 με τον 9 για δύο εισιτήρια. Η απόφαση θα παρθεί τον Ιούνιο).

Από εκεί και πέρα, θα προστεθούν δύο οργανισμοί από τη σεζόν 2024/25, με τις αγορές του Λονδίνου και του Παρισίου να είναι υποψήφιες μαζί με το Ντουμπάι, αλλά και με τις Άλμπα Βερολίνου, Βίρτους Μπολόνια, Παρτίζαν, Ερυθρό Αστέρα στο παιχνίδι από τη στιγμή που έδειξαν τη δυναμική τους, το πλάνο και το όραμά τους. Έστω και με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία.

Το καλεντάρι δεν πρόκειται να αλλάξει την ερχόμενη περίοδο, ωστόσο από την μεθεπόμενη σεζόν θα υπάρξει ένα παράθυρο. Όλα αυτά έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στους μετόχους της EuroLeague και αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: sport24.gr

To Top