Η FIFA σκέφτεται Ομάν και Κουβέιτ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022

Ενδεχομένη αύξηση του αριθμού των ομάδων από 32 σε 48 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, οδηγεί τη FIFA στη σκέψη να επιλέξει το Ομάν και το Κουβέιτ ως συνδιοργανώτριες χώρες.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Tο Associated Press φιλοξενεί ρεπορτάζ με βάση το οποίο ενδεχομένη αύξηση του αριθμού των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, θα υποχρεώσει τη FIFA στην εξεύρεση συνδιοργανώτριων χωρών. Ως γνωστόν, το Κατάρ έχει αναλάβει τη διοργάνωση, αλλά στην περίπτωση που οι εθνικές ομάδες γίνουν 48 (από 32), τότε υπάρχουν δύο επιλογές:

Το Ομάν και το Κουβέιτ. Με δεδομένο ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία έχουν ξεκινήσει οικονομικό μποϊκοτάζ στο Κατάρ, το να επέλεγε αυτές τις δύο χώρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, θα ήταν προβληματική λύση.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ταξίδεψε προ ημερών τόσο στο Κουβέιτ όσο και στο Ομάν για να δει κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της FIFA έχουν συμφωνήσει να επεκτείνουν στις 48 τις ομάδες για το Μουντιάλ του 2026.

To Top