Βασιλειάδης: «Τελειώνουν οι ομοσπονδιάρχες…»

Απάντησε στις αντιδράσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, των ομοσπονδιών, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Βασιλειάδης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νέο αθλητικό νόμο. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

«Μη δαιμονοποιούμε τα εκλογικά συστήματα, ειδικά μπροστά στην ομορφιά που βιώσαμε πρόσφατα ακόμη και στις εκλογές της ΕΟΕ, που οδήγησαν και αυτές στο να μην έχουμε εκπρόσωπο στους αθάνατους στην ΔΟΕ . Τι θέλετε, διοικήσεις με προσωρινή διαταγή, εξώδικα επί εξωδίκων και δικαστήρια επί δικαστηρίων;», τόνισε.

«Στον επαγγελματικό αθλητισμό επιβάλλεται ο οικονομικός έλεγχος όχι ο κρατικός παρεμβατισμός για να γλιτώσουμε από τα φαινόμενα αχυρανθρώπων. Γιατί οι αθλητικές ΑΕ να έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση; Γιατί να εμπλέκεται το υφυπουργείου Αθλητισμού; Διότι είναι εταιρίες sui generis», πρόσθεσε.

«Η ανακοίνωση της ΕΟΕ έρχεται σε αντίθεση με τη συζήτηση που είχαμε στην επιτροπή, καθώς πολλές από τις προτάσεις-εισηγήσεις έγιναν αποδεκτές. Η ανακοίνωση αυτή περισσότερο πολιτικολογεί, χρησιμοποιώντας τον όρο λαίλαπα. Γιατί; Λαίλαπα ο οικονομικός έλεγχος; Η λογοδοσία; Λαίλαπα ο έλεγχος για το πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα. Λαίλαπα η απλή αναλογική; Τώρα θυμήθηκαν το εκλογικό σύστημα;», συνέχισε.

Για το ενιαίο ψηφοδέλτιο ανέφερε πως «… εξασφαλίζει ότι οι οριακές πλειοψηφίες δεν μπορούν να αποκλείσουν αντίθετες απόψεις. Δεν μπορεί το 51% της συνέλευσης να μπορεί να ελέγξει το 100% του οργάνου. Βασικές δημοκρατικές αρχές. Για να λειτουργήσει κανονικά και όχι να γίνει μπαχαλοποιήση, για να μην καταλήγουν στις δικαστικές αίθουσες ή στις εφημερίδες και να μην γινόμαστε ρεζίλι».

Σχετικά με τη θέσπιση θητειών τόνισε: «Η θέσπιση θητειών αφορά δύο συνεχόμενες ή τέσσερις στο σύνολο στις εκτελεστικές θέσεις όπως αυτές ορίζονται στις ομοσπονδίες. Δεν θέλουμε το καθεστώς των ισοβίων προέδρων».

Τέλος επισήμανε πως «θέλουμε αυτοπρόσωπη ψήφο, να τελειώσουν οι ομοσπονδιάρχες με το συρτάρι με τις εξουσιοδοτήσεις και τα σωματεία σφραγίδα που εμφανίζονται μόνο στις εκλογές.

To Top