Οι επτά προτάσεις του ΕΣΑΚΕ στην ΕΟΚ για την διαιτησία

Ο ΕΣΑΚΕ έστειλε έγγραφο σήμερα στην ΕΟΚ και κατάθεσε τις επτά προτάσεις του για την ΚΕΔ, ανοίγοντας και επίσημα τη συζήτηση για τη διαιτησία.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, κατέθεσε την πρόταση -κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Τρίτης για τη διαιτησία- και αναμένει τις απόψεις της ΕΟΚ το συντομότερο δυνατό, λόγω του επείγοντος του θέματος εντός 48 ωρών.

Τα πιο βασικά σημεία της πρότασης είναι:

1. Η στελέχωση της ΚΕΔ να γίνεται με τα καλύτερα από τα πρόσωπα που έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος (2725/1999).

2. Να επιλεγούν 42 διαιτητές για να παίζουν στην Basket League, δηλαδή οι διπλάσιοι απ’ όσους απαιτούνται κάθε αγωνιστική.

3. Να γίνει σταθερή η επιλογή των διαιτητών στα παιχνίδια. Είτε να γίνεται ορισμός με ευθύνη της ΚΕΔ, είτε κλήρωση με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό από τους τους διαιτητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα.

4. Οι παρατηρητές διαιτησίας να μην είναι τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά πρώην διεθνείς διαιτητές ή έμπειροι διαιτητές Α’ Εθνικής κατηγορίας.

5. Η εκπαίδευση να γίνεται από καθηγητές διαιτησίας FIBA.

6. Να καθιερωθεί ημερίδα διαιτησίας πριν από την έναρξη κάθε πρωταθλήματος, με συμμετοχή της ΚΕΔ, παρατηρητών, καθηγητών διαιτησίας και προπονητών των 14 ΚΑΕ.

7. Να υπάρχει αποζημίωση στα μέλη της ΚΕΔ, μετά από συμφωνία ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Ολα αυτά ο ΕΣΑΚΕ θέλει να τεθούν υπό συζήτηση με την Ομοσπονδία και να κατατεθεί η οριστική πρόταση στους αρμόδιους φορείς.

To Top