Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για τη σύνδεση Ιμπραΐμοβιτς με στοιχηματική εταιρία (video)

Η φερόμενη εμπλοκή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με στοιχηματική εταιρία αναγκάζει την UEFA να κινηθεί σε διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον διεθνή Σουηδό επιθετικό, ο οποίος κινδυνεύει με πρόστιμο 100.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης από τα γήπεδα για τρία χρόνια!

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοφαίρου αναφέρει πως: «Σύμφωνα με το Άρθρο 31 (4) των πειθαρχικών κανονισμών της UEFA, διορίστηκε σήμερα ένας επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχίας της UEFA για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σχετικά με πιθανή παραβίαση των πειθαρχικών κανονισμών της UEFA από τον κ. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για φερόμενο οικονομικό συμφέρον σε στοιχηματική εταιρία (…). Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα διατεθούν εγκαίρως».

Μάλιστα ο κανονισμός είναι ρητά ξεκάθαρος σε περίπτωση εμπλοκής ποδοσφαιριστή με στοιχηματική εταιρία, καθώς αναφέρει: «Απαγορεύεται η συμμετοχή τους (σ.σ. των ποδοσφαιριστών), είτε άμεσα είτε έμμεσα, σε στοιχήματα, τυχερά παιχνίδια, λαχειοφόρους αγορές ή παρόμοιες εκδηλώσεις ή συναλλαγές που σχετίζονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες ή διαγωνισμούς ή / και σε οποιεσδήποτε σχετικές ποδοσφαιρικές δραστηριότητες.

Δεν θα έχουν συμφέροντα, άμεσα ή έμμεσα (μέσω ή σε συνεργασία με τρίτα μέρη), σε οντότητες, εταιρείες, οργανισμούς κτλ. που προωθούν, μεσολαβούν, οργανώνουν ή διεξάγουν στοιχήματα, τυχερά παιχνίδια, λαχειοφόρους αγορές ή παρόμοια γεγονότα ή συναλλαγές που συνδέονται με αγώνες ποδοσφαίρου και διαγωνισμούς».

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η σουηδική «Aftonbladet» αποκάλυψε ότι ο επιθετικός των Μίλαν και εθνικής Σουηδίας παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA, η οποία απαγορεύει στους παίκτες να έχουν οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρίες. Συγκεκριμένα, ο «Ίμπρα» φέρεται να διατηρεί ακόμα μετοχές της μαλτέζικης Gameday Group PLC, η οποία με τη σειρά της αποτελεί τον 4ο μεγαλύτερο μέτοχο (έχοντας το 10% των μετοχών) της Bethard.

Ο Ιμπραΐμοβιτς κινδυνεύει με πρόστιμο 100.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού τριών ετών από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα! Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά και την Εθνική Ελλάδας, καθώς στον όμιλό της βρίσκεται η Εθνική Σουηδίας για τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2022, η οποία δεν αποκλείεται να μηδενιστεί.

To Top