Θάνατος Αστόρι: Ένας χρόνος φυλάκιση σε γιατρό και αποζημίωση 1.000.000 ευρώ

Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή στον γιατρό και πρώην αθλητικό σύμβουλο της Φιορεντίνα, Τζόρτζιο Γκαλάντι, χρεώνοντάς του ευθύνη για το θάνατο του Νταβίντε Αστόρι τον Μάρτιο του 2018.

Πέρασαν τρία χρόνια από τον αδόκητο χαμό του Νταβίντε Αστόρι, που πέθανε στον ύπνο του στις 4 Μαρτίου 2018 σε ηλικία μόλις 31 ετών, παραμονή εκτός έδρας αγώνα της Φιορεντίνα με την Ουντινέζε, και η εικόνα του παραμένει στη μνήμη όλων των ανθρώπων του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, την Δευτέρα (3/5) παίχτηκε μία ακόμα πράξη του δράματος με κεντρικό πρόσωπό τον άλλοτε κάπτεν της Φιορεντίνα, καθώς δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον γιατρό Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Ο Γκαλάντι, πρώην αθλητικός σύμβουλος της Φιορεντίνα και πρώην διευθυντής του ιατρικού αθλητικού κέντρου στο νοσοκομείο “Careggi” της Φλωρεντίας, ήταν ο τελευταίος γιατρός που είχε υπογράψει πιστοποιητικό δίνοντας άδεια στον Αστόρι να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο, στις 10 Ιουλίου 2017.

Η πρόταση του εισαγγελέα Αντόνιο Ναστάσι ήταν για ποινή ενάμιση έτους, για να αποφασιστεί τελικά ποινή ενός έτους φυλάκισης με αναστολή, με τον δικηγόρο του γιατρού, Σιγκφρίντο Φένιες, να δηλώνει μετά την ανακοίνωση της απόφασης:

“Από τα έγγραφα του δικαστηρίου δεν προέκυψε κατά τη γνώμη μου η ευθύνη του Γκαλάντι. Ούτε τα αποτελέσματα της έκθεσης έδειξαν κάτι τέτοιο. Είμαι έκπληκτος, περιμένουμε να κοινοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης. Η ιταλική δικαιοσύνη έχεις τρεις βαθμίδες και θα υποβάλλουμε έφεση”.

Πέρα από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο υποχρεώνει επίσης τον κατηγορούμενο να καταβάλλει συνολική αποζημίωση κοντά στο 1 εκατομμύρια ευρώ, με 250.000 ευρώ να πηγαίνουν στη σύντροφο του παίκτη, Φραντσέσκα Φιορέτι και 240.000 ευρώ στην μικρή κόρη του, Βιτόρια, ενώ το ποσό των 600.000 ευρώ θα μοιραστούν οι γονείς του, Ρενάτο και Τζοβάνα και τα αδέρφια του, Μάρκο και Μπρούνο.

To Top