Θάνατος τρίχρονου κοριτσιού: Εισαγγελέας για τον ιατρικό φάκελο – Δεν τον παρέδιδε το Α.Τ. Τούμπας! (video)

Εισαγγελική παραγγελία για την παράδοση φωτοτυπικών αντιγράφων του ιατρικού φάκελου του τρίχρονου κοριτσιού από το Α.Τ. Τούμπας προς την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας εκδόθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου, Νίκου Διαλυνά.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνική σύμβουλος και ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου ενημέρωσε το Α.Τ. Τούμπας το Σάββατο αναφορικά με την παραλαβή του ιατρικού φακέλου από το «Παπαγεωργίου», τελικώς ακολούθησε σύγχυση και αναίτια αναμονή για τα πιστοποιητικά που θα βοηθήσουν στην κατάληξη πορίσματος για τα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς τόνισε στο ThessToday.gr ότι η κα Αποστολίδου ζήτησε σήμερα από το Α.Τ. Τούμπας φωτοτυπίες του ιατρικού φακέλου -ο οποίος απεστάλη από την ΥΠΕ Θεσσαλονίκης- και η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, ενώ της ζήτησαν μάλιστα να μεταβεί στο τμήμα για να κρατήσει… σημειώσεις.

«Κατόπιν εντολής του διοικητή του Α.Τ. της απάντησαν ότι δεν της δίνουν φωτοαντίγραφα και ότι πρέπει να μεταβεί στο τμήμα για να κρατήσει σημειώσεις από τις 110 σελίδες του ιατρικού φακέλου. Η απάντησή της ήταν ότι θα πρέπει να μεταβεί εκεί το πρωί και να φύγει το βράδυ, ενώ τους εξήγησε ότι χρειάζεται φωτοτυπίες για να μπορέσει να μελετήσει και να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές πόρισμα για τα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού. Τελικά αρνήθηκαν», δήλωσε ο κ. Διαλυνάς.

Ακολούθως ενημερώθηκε και η διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, Λήδα Κοβάτση, η οποία με τη σειρά της έστειλε πριν μια ώρα και εκείνη αίτημα για τα φωτοαντίγραφα, όμως έλαβε εξίσου αρνητική απάντηση.

«Και στη διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας απάντησαν αρνητικά και ότι πρέπει να μεταβεί εκεί για να διαβάσει τον ιατρικό φάκελο στο τμήμα. Η απάντηση της διευθύντριας ήταν ότι παραδίδει μαθήματα και εκτός των άλλων διενεργεί νεκροψίες – νεκροτομές. Η ίδια τους είπε “μου ζητάτε να καθίσω εκεί όλη μέρα για να κρατήσω σημειώσεις; πώς εγώ θα υπολογίσω και μελετήσω τα στοιχεία, να τα συνδυάσω με τα νεκροτομικά ευρήματα και να καταλήξω σε ένα ασφαλές πόρισμα;”», πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι οι αστυνομικοί επέμεναν να μεταβεί στο Α.Τ. Τούμπας.

Μετά την αναστάτωση με την παράδοση φωτοτυπικών αντιγράφων του ιατρικού φακέλου, η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας ζήτησε και έγινε δεκτή εισαγγελική παραγγελία, με την οποία καλεί το Α.Τ. Τούμπας να παραδώσει τις φωτοτυπίες στην τεχνική σύμβουλο.

«Θα την κοινοποιήσω και στην ιατροδικαστή απλά και μόνο προς γνώσην της και διευκόλυνσή της. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2022», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.

To Top