ΜΠΑΣΚΕΤ

Θέλει νίκη τετράδας o Άρης κόντρα στο Μαρούσι (18:00, PRESSARIS LIVE)

Θέλει νίκη τετράδας o Άρης κόντρα στο Μαρούσι (18:00, PRESSARIS LIVE) επιστρέφοντας στο Αλεξάνδρειο.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζόναθαν Σταρκ. Ο Αμερικανός γκαρντ αποκόμισε ένα χτύπημα στο πόδι από τον ευρωπαϊκό αγώνα της Τετάρτης με την Προμετέι και έμεινε εκτός της χθεσινής προπόνησης. Το αν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση με το Μαρούσι θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ, προβληματίζοντας τον Γιάννη Καστρίτη για την περιφέρεια.

Και αυτό επειδή εκτός από τους τραυματίες Γκάλινατ και Φίλλιο και οι Κατσίβελης, Μποχωρίδης προέρχονται από τραυματισμό (οστικό οίδημα).

Η κιτρινόμαυρη ομάδα (5η, 11-8) έπειτα από το σερί των τεσσάρων νικών που είχε, υποχρεώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ήττα από τον Προμηθέα, ένα αποτέλεσμα που την ανάγκασε να χάσει, σε αυτήν τη φάση, το πλεονέκτημα για την τετράδα.

Η ομάδα της Αθήνας (10η, 6-13) επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από ένα σερί πέντε ηττών. Το έκανε νικώντας την περασμένη εβδομάδα τον Απόλλωνα, αποτέλεσμα με το οποίο άνοιξε την απόσταση από την ομάδα της Πάτρας στο +3. Το Μαρούσι έχει ρεκόρ 3-6 μακριά από το γήπεδο του, που είναι και το καλύτερο μετά από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Χρήστος Χασανίδης, δήλωσε για τον αγώνα με το Μαρούσι: «Έχοντας μπει στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, κάθε αγώνας, ιδιαίτερα εντός έδρας, είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα η οποία έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα, έχει βάθος στο ρόστερ της και παίζει επιθετικό μπάσκετ.Εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε τις… εργοστασιακές ρυθμίσεις μας. Να ξεκινήσουμε από την άμυνα, ώστε να βάλουμε τις βάσεις για την απαραίτητη νίκη. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και να έχουμε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του αγώνα, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.Τώρα που το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι μας τελείωσε, επικεντρώνουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, με στόχο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, σε μία ιδιαίτερα έντονη και με πολλούς αγώνες σεζόν».

Τέλος, ο άρτι αφιχθείς Έρικ Ριντ είναι κοντά στο να κάνει του ντεμπούτο του μπαίνοντας στην εξάδα των ξένων, εφόσον αποφασιστεί αν θα μείνει οριστικά εκτός ο Σταρκ.

To Top