Θέλει να κάνει το “3 στα 3” η Εθνική και να βάλει βάσεις πρόκρισης στο Nations League

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά στη διοργάνωση του UEFA Nations League 2022-23, μετρώντας δύο νίκες σε Μπέλφαστ και Πρίστινα, με αποτέλεσμα να κατέχει (μόνη) την πρώτη θέση.

Κατά συνέπεια, αισιοδοξεί ότι απόψε (9/16, 21:45), στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, θα μπορέσει κάνει το «3 στα 3» απέναντι στην Κύπρο για να πλησιάσει περισσότερο το στόχο, που είναι η πρώτη θέση και η άνοδος στη League B της UEFA, όπως και η συνακόλουθη ευκαιρία για μια απευθείας θέση στο EURO 2024, μέσω των πλέι οφ.

Η Εθνική είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης, μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου 2018, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ στα έξι τελευταία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Εθνική ξεκίνησε όμιλο διοργάνωσης με τρεις νίκες, όπως βέβαια θέλει να κάνει και τώρα.

Ήταν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Το φθινόπωρο του 2016 ξεκινούσε με νίκες επί Γιβραλτάρ 4-1 εκτός, Κύπρου 2-0 εντός και Εσθονίας 2-0 εκτός. Τώρα το εμπόδιό είναι η Κύπρος, που έχει ένα βαθμό από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα της.

Ελλάδα και η Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 28η φορά, αλλά μόλις πέμπτη σε επίσημη διοργάνωση. Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών δημιούργησαν αρκετές φιλικές αναμετρήσεις (23 συνολικά), όπου η Ελλάδα έχει 18 νίκες, η Κύπρος τρεις και έξι αγώνες ήταν ισόπαλοι.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του ως κόουτς της Εθνικής δήλωσε «πολύ ευχαριστημένος. Ήταν καιρός να παίξουμε στη χώρα μας. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω δώσει τέσσερα συνεχή εκτός έδρας ματς. Ανυπομονώ να παίξουμε εδώ».

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με την χθεσινή προπόνηση στην Πορταριά και όλοι οι παίκτες, εκτός του τραυματία Κώτσιρα, βρίσκονται στη διάθεση του Πογέτ. Ο προπονητής της Ελλάδας έκανε αρκετές δοκιμές, όμως δεν άνοιξε τα χαρτιά του ως προς τα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα παραμείνει στο 4-3-3.

To Top