ΑΠΟΨΕΙΣ

Θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να παρουσιάσει σωστή εικόνα…

Η εικόνα που παρουσίασε ο Άρης στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν δεν ήταν ενθαρρυντική για τη συνέχεια και ούτε αντιπροσωπευτική της ποιότητας των παικτών που διαθέτει.

Όχι, πως το ρόστερ του είναι ικανό να κάνει… θαύματα, όμως σαφώς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην κατάσταση που έδειξε στο κλειστό του Χαϊδαρίου, όπου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Δύο (τουλάχιστον) πράγματα ήταν εκείνα που ξένισαν: Πρώτον, η κακή σωματική κατάσταση των Ντραγκίτσεβιτς και Σούλερ, οι οποίοι αδικούν τον εαυτό τους με την εικόνα που παρουσίασαν και δεύτερον, η μη αντίδραση του Άρη όταν βρέθηκε πίσω με 10+ πόντους διαφορά από τον Ιωνικό στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι δύο συγκεκριμένοι αθλητές του Άρη εμφανίστηκαν με παραπανίσια κιλά, μην μπορώντας να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν την ομάδα. Γιατί το μυαλό μπορεί να κάνει σκέψεις και να στέλνει εντολές, αλλά αν το κορμί δεν μπορεί να ακολουθήσει, τότε το πλάνο (συνήθως) αποτυγχάνει. Και μιλάμε για δύο παίκτες που λογίζονται βασικοί και θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να δώσουν το σωστό παράδειγμα στους νεότερους.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΑΜΥΝΑ

Συνολικά ο Άρης και το τεχνικό τιμ έχουν μπροστά τους πολλή δουλειά ακόμη για να παρουσιάσουν ένα σωστό αγωνιστικό πρόσωπο. Χρειάζεται βελτίωση όχι μόνο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, όπως σημείωσε στη media day ο Σάββας Καμπερίδης, αλλά και στην αμυντική συνοχή και συνέπεια. Ο Άρης δέχθηκε 85 πόντους από μία ομάδα που, όπως φαίνεται θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σκοράρισμά της, την στιγμή που στα τρία του φιλικά είχε δεχθεί 66, 64 και 61 πόντους από ΑΕΚ και Λάρισα αντίστοιχα.

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΝΙΚΕΣ

Σίγουρα, δε χάθηκε ο κόσμος με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, ωστόσο αποτέλεσε ένα πρώτο ισχυρό ταρακούνημα για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που έρχονται. Ενός ασταθούς πρωταθλήματος με ουκ ολίγα ερωτηματικά για την εξέλιξη και κατάληξή του μετά και τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Πανιωνίου.

Οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν να βρουν τον εαυτό τους μέσα από την σκληρή δουλειά, να χτίσουν χημεία μεταξύ τους μέσα από τις δυνατές προπονήσεις, ούτως ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην έναρξη της Basket League. Οι… γρήγορες νίκες είναι το αρχικό ζητούμενο, καθώς θα φέρουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία στο σύνολο και δε θα φορτώσουν την ομάδα με άγχος στην πορεία του πρωταθλήματος, όπως συνέβη στις προηγούμενες τρεις σεζόν.

To Top