Θέλουν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ οι “έξι” ΠΑΕ από την Cosmote TV

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ενόψει της νέας Γενικής Συνέλευσης της Δευτέρας η Cosmote TV πιέζει τις έξι τηλεοπτικά “άστεγες” ΠΑΕ να πουν το “ναι” στην πρόταση που τους έχει καταθέσει.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Το συνδρομητικό κανάλι προσφέρει 1,3 εκατ. ευρώ σε Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, Βόλο, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία και Ιωνικό για ένα χρόνο. Το ποσό αυτό δεν θεωρείται ικανοποιητικό για τις ομάδες που πιέζουν για περισσότερα χρήματα και θέλουν από 1,5 εκατ. ευρώ και πάνω. Απάντηση από την Cosmote προς το παρόν δεν υπάρχει και λόγω της περιόδου (θερινές διακοπές). Η εκτίμηση είναι ότι το σίριαλ θα τραβήξει μέχρι την τελευταία στιγμή με τις ομάδες να πιέζουν για περισσότερα και το κανάλι να θέλει να αποκτήσει τα δικαιώματά τους με όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσες γι’ αυτό τιμές.

Την ίδια στιγμή ξεχωριστή είναι η περίπτωση του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με την Cosmote TV όσο και με τη Nova προκειμένου να πάρει την καλύτερη οικονομική προσφορά. Αυτό που θέλουν στον ΠΑΟΚ είναι τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ να είναι περισσότερα από αυτά που θα βάλουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός (ακούγεται για συμφωνία κοντά στα 9 εκατ. ευρώ), αλλά και κοντά στην πρόταση που έκανε η Nova στον Ολυμπιακό (πάνω από 11 εκατ. ευρώ).

Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της Super League και ήδη φτιάχνονται τα μπλοκ με βάση τα τηλεοπτικά.

Υπέρ της έγκρισης της προκήρυξης είναι οι ομάδες που έχουν τηλεοπτική στέγη, ήτοι: Άρης, Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος (NOVA), ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΦΗ (COSMOTE). Σύνολο επτά.

Κατά είναι οι “άστεγες”: Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Ιωνικός και ΠΑΟΚ. Επίσης επτά.

Στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών υπέρ είναι οι επτά “άστεγες” συν τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο.

To Top