ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Έτοιμοι ακόμα και για μπαράζ – Ένα γκολ μας στέρησε την άνοδο”

Έζησε από την αρχή μέχρι και το τέλος τον φετινό «Γολγοθά» του Άρη, καθώς υπήρξε η πρώτη χρονικά προσθήκη μετά τον υποβιβασμό των «κιτρινόμαυρων» από την Σούπερ Λιγκ. Ο Μίλτος Λιόνης, ανήκει στο γκρουπ των παικτών που βίωσαν στο πετσί τους εξ΄ ολοκλήρου την αβεβαιότητα του περυσινού καλοκαιριού, τις όποιες αλλαγές έγιναν σε διοίκηση και τεχνικό τιμ, και τα προβλήματα, αγωνιστικά και μη, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το μέλλον του στον Άρη, η προοπτική της διεξαγωγής αγώνων μπαράζ και τα λάθη της φετινής χρονιάς που οδήγησαν στην απώλεια του στόχου της ανόδου μέσω του πρωταθλήματος, ήταν οι βασικοί πυλώνες της τοποθέτησης του 25χρονου αμυντικού .

Έχει υπάρξει μέχρι στιγμής συζήτηση αναφορικά με το μέλλον σου;

«Προς το παρόν όχι. Όπως όλοι οι συμπαίκτες μου έτσι κι εγώ περιμένουμε την Συνέλευση της Δευτέρας, για να δούμε ποιος θα είναι στη διοίκηση της επόμενης σεζόν. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το σημαντικότερο για τον σύλλογο και μετέπειτα ακολουθούμε εμείς. Αφού τελειώσουν όλα είμαστε στη διάθεση όποιων αναλάβουν να μιλήσουμε για την νέα αγωνιστική περίοδο».

Αν σου γινόταν πρόταση παραμονής, θα έμενες με οποιαδήποτε διοίκηση;

«Φυσικά και θέλω να μείνω. Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να έχει προτιμήσεις σε τέτοιους είδους διλήμματα».

Πλέον είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής μπαράζ για την άνοδο. Το περίμενες;

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα γίνει. Είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι έτσι όπως τα κάναμε φέτος, άμα χρειαστεί να αγωνιστούμε εννοείται ότι θα το κάνουμε με μόνο στόχο την άνοδο, έστω και μέσα από αυτή τη διαδικασία. Πρέπει και θα είμαστε έτοιμοι αν μας το ζητήσει ο Άρης, διότι εμείς ευθυνόμαστε που μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία».

Πιστεύεις ότι θα συμβάλλει σημαντικά το γεγονός, ότι δεν απείχατε και πολύ καιρό από τις προπονήσεις;

«Είναι πολύ θετικό το ότι σταματήσαμε σχετικά πρόσφατα. Από τις 29 Ιουνίου που ολοκληρώσαμε την χρονιά, πέρασε λίγος καιρός, οπότε και η προσαρμογή μας θα είναι πολύ πιο εύκολη. Εκ του αποτελέσματος και αν όντως γίνουν τα μπαράζ, τότε σίγουρα θα μας έχει κάνει καλό η επιλογή του κ. Καλαϊτζίδη. Θα έχουμε ένα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων, που είχαν σταματήσει πολύ νωρίτερα από εμάς».

Πόσο χρόνο προσαρμογής πιστεύεις ότι θα χρειαστείτε για να αντεπεξέλθετε αξιοπρεπώς σε συνθήκες κανονικού αγώνα;

«Ένα δεκαήμερο με δύο εβδομάδες κι αυτό για να φτάσουμε στους ρυθμούς με τους οποίους τελειώσαμε το πρωτάθλημα». Είσαι αισιόδοξος αναφορικά με την άνοδο του Άρη στη Φούτμπολ Λιγκ; «Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου και μόνο. Για δικούς τους λόγους καθυστερούν να το επισημοποιήσουν. Απ΄ότι αντιλαμβάνομαι σύμφωνα και με τους νόμους δεν θα υπάρξει κανέναν απολύτως πρόβλημα και όλα θα είναι μία κακή ανάμνηση».

«Ένα γκολ μας στέρησε την άνοδο…»

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, αναφερόμενος στην αγωνιστική παρουσία του φετινού Άρη, επικεντρώθηκε στο παιχνίδι της Δράμας με την Δόξα, ματς στο οποίο, οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς πήγαν χαμένοι :

«Ένα παιχνίδι κατέστρεψε ότι χτίσαμε. Απώλειες είχαμε και στην αρχή της χρονιάς, αλλά καταφέραμε να τις εξισορροπήσουμε στη συνέχεια και μάλιστα αρκετά σύντομα. Ένα γκολ, όμως, μας στέρησε την άνοδο. Η ήττα στη Δράμα ήταν καθοριστική για την τελική έκβαση και ήρθε σε μία περίοδο που ήμασταν πολύ σταθεροί και είχαμε βρει την ταυτότητα μας στο γήπεδο»

Που πιστεύεις ότι οφείλεται η φετινή αγωνιστική αποτυχία του Άρη;

«Από την αρχή ήταν όλα περίεργα. Αλλάξαμε την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούμε, ενώ κάναμε προετοιμασία για Φούτμπολ Λιγκ, δύο προέδρους, και τρεις προπονητές. Κάθε αλλαγή είναι και δύσκολη, κι εμάς μας ζόρισαν πολύ, όσες έγιναν, αλλά προσπαθήσαμε να είμαστε επικεντρωμένοι στο στόχο μας που δεν ήταν άλλος από την αγωνιστική μας ετοιμότητα».

Χρονικά πότε έγιναν κατά την γνώμη σου τα περισσότερα λάθη;

«Το προηγούμενο καλοκαίρι τα καθόρισε όλα. Αν ξέραμε από την αρχή ποιος θα ήταν ο δρόμος που θα ακολουθούσαμε θα ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα στη Γ΄ Εθνική».

«Μία οικογένεια στα αποδυτήρια»

Eρωτώμενος για το κλίμα που εντός των αποδυτηρίων της ομάδας, ο 25χρονος αμυντικός το καθιστά ως την σημαντικότερη παράμετρο, της φετινής αγωνιστικής παρουσίας του Άρη:

«Αυτό που μας κράτησε και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια. Ήμασταν όλοι μας μία οικογένεια. Μας βοήθησε πολύ στις εύκολες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

Προσωπικά, έμεινες ικανοποιημένος από τη φετινή σου παρουσία;

«Δεν θα έλεγα ότι ήμουν αυτός που θα ήθελα. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Πιστεύω, όμως, ότι όποτε μου ζητήθηκε έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Ήμουν διατεθειμένος να συμβάλλω όσο περισσότερο μπορούσα στην προσπάθεια της ομάδας».

Η εμπειρία που αποκόμισες από τον κόσμο του Άρη φέτος, ποια ήταν;

«Ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα μας. Δυστυχώς, του δώσαμε μία ακόμα μεγάλη πίκρα. Όταν παίζεις στα… χωριά, μόνο με την φανέλα δεν μπορείς να παίρνεις τους βαθμούς. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, ότι μελλοντικά θα τους επιστρέψουμε τα χαμόγελα που τόσο καιρό τους λείπουν».

*Η συνέντευξη δόθηκε στην “Αrena Press”

To Top