Θέλω πολύ να δω τη δουλειά μας να βγαίνει στο γήπεδο

Καλησπέρα σας!
Ξεκινάει το πρωτάθλημα σε δύο μέρες και για μένα προσωπικά είναι μεγάλο το κίνητρο γιατί παίζουμε μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, που είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ξεκίνησε εντυπωσιακά την πρεμιέρα. Είδαμε όλοι πόσο εύκολα κέρδισε τη Μάλαγα, παρότι ακόμα δεν είναι στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, όπως είπε και ο κόουτς Ομπράντοβιτς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά θέλουμε πολύ να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι από το ματς με τον Ολυμπιακό. Πέρασαν δέκα μέρες από τότε και δουλέψαμε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα.

Θέλω πολύ να δω αυτή η δουλειά μας να βγαίνει στο γήπεδο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε είναι οι συνεργασίες μας. Οφείλουμε μετά από 1,5 μήνα προετοιμασίας να επικοινωνούμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Αμυντικά πρέπει να βελτωθούμε σε ομαδικό επίπεδο, στις αλληλοκαλύψεις, στις περιστροφές. Έχουμε ενέργεια, αθλητικότητα και πάθος, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά μέσα από την ομαδική λειτουργία της άμυνάς μας. Το καλό είναι ότι ο Τζέιμς έχει προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα, αφού ούτως ή άλλως έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και θα βοηθήσει πολύ και την ομάδα και εμένα προσωπικά.

Διαβάζω και ακούω για όσα γίνονται σε διοικητικό επίπεδο στην ομάδα και βλέπω την προσπάθεια της διοίκησης να βρει πρόσωπα να βοηθήσουν κυρίως οικονομικά. Σαφώς η δική μας δουλειά είναι να είμαστε επαγγελματίες και να βελτιωνόμαστε στο γήπεδο, όμως θέλω να επισημάνω πως ο Άρης είναι μεγάλη όμαδα και χρειάζεται την βοήθεια όλων για να πρωταγωνιστήσει. Προς το παρόν όσα συμβαίνουν δεν αντανακλούν στην ομάδα, γιατί άλλωστε όπως μας λέει και ο προπονητής μας οφείλουμε να μείνουμε αφοσιωμένοι στις προπονήσεις και τις υποχρεώσεις μας.

Με αφορμή το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα ήθελα να μιλήσω για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Νιώθω ευλογημένος που είχα τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί του. Έμαθα πάρα πολλά και με βοήθησε πολύ και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για μένα. Είναι ένας προπονητής που στέκεται πολύ στη λεπτομέρεια, αυτό τον χαρακτηρίζει, γιατί αυτό είναι που κάνει και τη διαφορά. Είναι σωστός και σαν άνθρωπος και σαν προπονητής, ξέρει να παίρνει από κάθε παίκτη το καλύτερο και είναι πάντα κοντά στον παίκτη.

To Top